DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Vairāk nekā 200 cilvēki ar invaliditāti mācību gadu uzsāk Sociālās integrācijas valsts aģentūras izglītības iestādēs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Jauno mācību gadu Sociālās integrācijas valsts aģentūras (turpmāk - SIVA) Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā sāk vairāk nekā 200 izglītojamie ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti.

4.septembris ir 2017./2018. mācību gada sākums SIVA Jūrmalas profesionālajā vidusskolā. Mācības akreditētās profesionālās izglītības programmās uzsāk izglītojamie, pēc kuru pabeigšanas iegūst profesionālo kvalifikāciju: datorsistēmu tehniķis, informācijas ievadīšanas operators, palīgšuvējs, pavāra palīgs, montāžas darbu atslēdznieks, veļas mazgātājs un gludinātājs, konditora palīgs, kā arī profesionālās kvalifikācijas pilnveides apliecību "Apdrukas tehnoloģijas". Visas profesionālās izglītības programmas ir pieprasītas darba tirgū, to ilgums ir sākot no 3 mēnešiem līdz 4 gadiem.

2017./2018. studiju gadā 4.septembrī SIVA Koledžā tiek uzņemti studenti studiju programmās ar iegūstamo kvalifikāciju: programmētājs, datorsistēmu un datortīklu administrators, grāmatvedis, mārketinga un tirdzniecības speciālists, personāla speciālists un viesnīcu servisa organizators.

"Cilvēkiem ar invaliditāti un prognozējamu invaliditāti valsts apmaksā izglītības programmu apguvi, kā arī nodrošina bezmaksas veselību uzlabojošas vai nostiprinošas procedūras, dzīvošanu dienesta viesnīcā, ēdināšanu trīs reizes dienā, kā arī transportlīdzekļa vadītāju apmācības. Mācību procesa laikā tiek pievērsta individuāla pieeja izglītojamajiem viņu funkcionālā stāvokļa uzlabošanai un rehabilitācijai. Turklāt izglītība, kas šeit ir  iegūta, dot iespēju veiksmīgi konkurēt darba tirgū, un ko mūsu absolventi arī veiksmīgi līdz šim ir izmantojuši" uzsver SIVA direktore Ilona Jurševska.

SIVA Koledža un Jūrmalas profesionālā vidusskola atrodas skaistā, klusā vietā Jūrmalā, vide un telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Cilvēkiem ar invaliditāti un prognozējamo invaliditāti mācības finansē valsts, pērējiem interesentiem izglītības programmas pieejamas par maksu.

Pirms mācību uzsākšanas cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti tiek sniegts profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums, kas ilgst līdz desmit dienām. Tā laikā SIVA speciālisti izvērtē cilvēka vēlmes, veselības stāvokli, zināšanas un iemaņas, palīdzot izvēlēties piemērotāko profesiju un mācību formu. Profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums tiek finansēts no valsts budžeta, un tā saņemšanas laikā tiek nodrošināta bezmaksas dzīvošana dienesta viesnīcā Jūrmalā un  - ēdināšana.

Aicinām visus interesentus pieteikties mācībām un studijām arī visa gada garumā, izejot profesionālās piemērotības noteikšanu, sīkāku informāciju var saņemt pa tālr. 29249084 vai rakstot uz e-pastu: ppn@siva.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI