DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalīsies Zemessardzes 26. gadadienas svinīgajos pasākumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 23.augustā, plkst.11:00 Rīgas Brāļu kapos notiks Zemessardzes 26.gadadienai veltīta ziedu nolikšanas ceremonija, kuras laikā pie Svētās uguns altāra un Mātes Latvijas tēla ziedus noliks Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, kā arī uzaicinātie viesi – Igaunijas Zemessardzes (Kaitseliit) komandieris ģenerālmajors Meelis Killi un Lietuvas Zemessardzes (KASP) komandieris pulkvedis Arturas Jasinskas, ar klusuma brīdi godinot kritušo karavīru piemiņu.

"Mans vislielākais paldies gan tiem cilvēkiem, kas stāvēja pie Zemessardzes pirmsākumiem un bija gatavi krist par savu valsti, gan tiem, kas noturēja zemessarga degsmi un sūtību grūtos laikos, gan tiem, kas šobrīd patriotisma un Latvijas mīlestības vārdā papildina zemessargu rindas, ziedo savu laiku un ir gatavi ziedot savu dzīvību par brīvu un neatkarīgu Latviju!" uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

"Zemessargi, jūsu entuziasms, degsme un aizrautība ar kādu piedalāties apmācību procesā, intelekts, ko esat ieguldījuši Zemessardzes spēju attīstībā ir vislabākā atbilde visiem mūsu valsts skeptiķiem. Esmu lepns, ka jūsu sagatavotības līmenis ir sasniedzis tādu pašu profesionalitāti kā pilna laika karavīram. Ar savu dienestu gan Latvijā, gan piedaloties starptautiskajās operācijās, palīdzot citu valstu pilsoņiem, esat apliecinājuši, ka uz Latvijas bruņotajiem spēkiem var paļauties jebkurā krīzes situācijā," gandarījumu par zemessargu profesionalitāti pauž ģenerālleitnants L.Kalniņš, novēlot arī turpmāk būt tikpat entuziastiskiem, sniedzot ieguldījumu Zemessardzes attīstībā, kas dod iespēju Latvijas bruņotajiem spēkiem pildīt galveno uzdevumu – būt gataviem aizsargāt Latvijas valsti.

Rīt, 23.augustā, jau tradicionāli notiks zibakcija "Esmu zemessargs", kuras laikā zemessargi ir aicināti ierasties darba vietā lauka formas tērpos, demonstrējot, cik daudz Latvijā ir zemessargu un radot svētku sajūtu Zemessardzes 26.gadadienā. Mirkļa birka (tēmturis), komunicējot sociālās saziņas tīklos:  #esmuzemessargs

Mirkļa birka, komunicējot sociālās saziņas tīklos par Zemessardzes 26.gadadienu:  #Zemessardzei26

Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991.gada barikāžu dienās. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI