DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs piedalās ES Tieslietu un iekšlietu padomes sanāksmē Tallinā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 7.jūlijā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Tallinā piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu padomes sanāksmē, kurā Igaunijas prezidentūra aicina tieslietu ministrus diskutēt par efektīvāku sadarbību attiecībā uz aktīvu iesaldēšanas un konfiskācijas rīkojumu savstarpējo atzīšanu krimināllietās, kā arī jauniem digitāliem risinājumiem Eiropas tiesiskuma telpas attīstībā.

Savlaicīga noziedzīgi iegūtu līdzekļu iesaldēšana un konfiskācija ir būtisks faktors, lai varētu veiksmīgāk sadarboties pārrobežu gadījumos. Īpaši liela nozīme tam ir arī cīņā pret terorisma finansēšanu un citiem smagiem noziegumiem.

Sanāksmē apspriedīs arī paveikto saistībā ar Eiropas e-tiesiskuma rīcības plānu 2014.-2018.gadam, kā arī uzdevumus un prioritātes turpmākajiem pieciem gadiem. Latvija atbalsta e-risinājumus tajās jomās, kur digitālo tehnoloģiju izmantošana pilsoņiem un uzņēmumiem ir nepieciešama visvairāk un kur tā sniedz vislielāko labumu sabiedrībai tieslietu jomā.

ES ministru dienas kārtībā būs arī datu saglabāšanas jautājums un iespējamie risinājumi ES līmenī. Vienotai pieejai ES līmenī ir svarīga nozīme, lai efektīvi novērstu smagus noziegumus, tostarp terorismu, ka arī tos atklātu, izmeklētu un celtu apsūdzības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI