DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VARAM ministra padomniece Vija Gēme pasniedz balvu klimatam draudzīgākajai ēkai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece Vija Gēme trešdien, 2017. gada 21. jūnijā, konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017" noslēguma pasākumā pasniedza VARAM balvu par klimatam draudzīgāko ēku.

VARAM balvu "Klimata draugs" saņēma Ādažu Brīvās Valdorfa skolas sporta zāles jaunbūve, kas ir lielisks piemērs ēkai, kas tās ekspluatācijas laikā radīs iespējami maz siltumnīcefekta gāzu emisijas.

Ēkā siltumenerģijas un karstā ūdens sagatavošanai tiek izmantoti siltumsūkņi un saules kolektori, elektroapgādes, t.sk. siltumsūkņu darbības nodrošināšanai, uzstādīti saules paneļi. Tas samazina nepieciešamo enerģijas apjomu, kā rezultātā rodas būtiski mazāks siltumnīcefekta gāzu emisiju apjoms.

Ādažu Brīvās Valdorfa skolas sporta zāles jaunbūves energoefektivitātes klase ir A, un ēka atbilst gandrīz nulles enerģijas patēriņa ēku prasībām.

VARAM ministra padomniece Vija Gēme, pasniedzot balvas, uzsvēra: "Konkurss "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017" ir lielisks piemērs, kā veicināt un popularizēt zaļās ekonomikas priekšrocības. Energoefektivitātes paaugstināšana ļaus samazināt izdevumus par siltumapgādi, bet atbrīvotos līdzekļus būs iespējams novirzīt citu svarīgu jautājumu risināšanai. Lai konkursa laureātu īstenotie projekti kalpo par iedvesmas avotu un iedrošina uzdrīkstēties arī citus!"

Konkursu "Energoefektīvākā ēka Latvijā" jau septiņus gadus organizē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls "Būvinženieris".

Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, renovāciju un rekonstrukciju, lai samazinātu oglekļa dioksīda emisiju daudzumu atmosfērā un veicinātu sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI