DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Auguļa tikšanās ar Krievijas prezidenta palīgu Ļevitinu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 26.maijā, satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar Krievijas prezidenta palīgu Igoru Ļevitinu. Ministrs izteica gandarījumu par iespēju tikties, viņam esot satiksmes ministra amatā otro reizi, bet Ļevitina kungam ieņemot jauno augsto amatu – Krievijas prezidenta palīga amatu.

Sarunā Augulis informēja, ka ir apstiprināts par Latvijas - Krievijas Starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju, kas ir skaidrs signāls, ka transporta joma mūsu abu valstu sadarbībā ir starp augstākajām prioritātēm. Tāpat norādīja, ka Starpvaldību komisijas 7.sēdi  vēl nav izdevies sarīkot, taču izteica cerību, ka tā varētu notikt gada otrajā pusē Rīgā.

Puses pārrunāja Latvijas un Krievijas sadarbības iespējas gan starptautisko transporta koridoru attīstībā Eirāzijas pārvadājumu kontekstā, gan arī divpusējās sadarbības perspektīvas, tai skaitā kravu pārvadājumus Latvijas ostu virzienā.

Ļevitins atzinīgi novērtēja aviosavienojumu starp Latviju un Krieviju intensitāti, kas nodrošina pasažieriem iespējas, izmantojot dažādas aviokompānijas, nokļūt citos galamērķos  gan Eiropā, gan Krievijas pilsētās.

Augulis norādīja, ka Latvija aktīvi strādā pie iekļaušanās Eirāzijas pārvadājumos, attīsta transporta koridorus un pārvadājumus pa šiem koridoriem. Tā pagājušā gada novembrī Rīgā ienāca pirmais konteinervilciens no Ķīnas pilsētas Jivu, kas vairāk kā 11 000 km veica tikai 12 dienās. Šomēnes nosūtīti jau divi sastāvi Ķīnas virzienā no Rīgas uz Kashgaru. Pārvadājumi iespējami ar saskaņotu iesaistīto valstu – Ķīnas, Kazahstānas, Krievijas un Baltkrievijas sadarbību. Liela nozīme pārvadājumu organizēšanā ir Krievijas dzelzceļam, kompānijai "TransContainer", jo pārvadājumi notiek pa Krievijas dzelzceļu, t.sk. TransSibīrijas maģistrāli.

Satiksmes ministrs uzsvēra ilggadējo divpusējo sadarbību ar Krieviju transporta jomā, kas vienmēr balstījusies uz abpusēju ieinteresētību. Ministrs aicināja Krievijas pusi uz arī turpmāk izmantot mūsu ostas kravu apkalpošanai, kā arī veidot savus terminālus un attīstīt ražošanu. Kā veiksmīgu sadarbības piemēru Augulis minēja pagājušā gada februārī Ventspils brīvostas industriālajā zonā atklāto šokolādes fabrika Pobeda Confectionery, kas ir pirmā Krievijas šokolādes rūpnīca Eiropas Savienībā. 

Sarunā piedalījās Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgēņijs Lukjanovs, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, VAS "Latvijas dzelzceļš" prezidents Edvīns Bērziņš, u.c. amatpersonas.

Foto no tikšanās pieejamas Satiksmes ministrijas foto vietnē Flickr: https://www.flickr.com/photos/satiksmes_ministrija/albums/72157682085943271

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI