DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valdība apstiprina izmaiņas Elektronisko sakaru nozares attīstības plānā 2021.-2027. gadam 

Šodien, 2. aprīlī, valdība akceptēja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos rosinājumus grozījumiem Ministru kabineta noteikumos “Par Elektronisko sakaru nozares attīstības plānu 2021.-2027. gadam”, lai nodrošinātu Atveseļošanas fonda (AF) ietvaros īstenoto platjoslas jeb “pēdējās jūdzes” infrastruktūras attīstības reformu. 

Grozījumu Elektronisko sakaru nozares attīstības plānā 2021. – 2027. gadam nepieciešami, lai nodrošinātu savstarpēju atbilstību starp šajā plānā apstiprināto “pēdējās jūdzes” infrastruktūras attīstīšanas modeli un AF investīcijas “Platjoslas jeb augstas veiktspējas tīklu “pēdējās jūdzes” infrastruktūras attīstība” apgūšanas kartību. 

Šobrīd spēkā esošajam “pēdējās jūdzes" elektronisko sakaru tīklu infrastruktūras attīstīšanas modelim, kas iekļauts Elektronisko sakaru nozares attīstības plānā 2021.-2027.gadam ir atšķirīgas prasības no tā, kas iekļautas AF ietvaros īstenotās reformas ieviešanas nosacījumos. Šī atšķirība tālākā AF investīciju apgūšanas posmā var radīt neskaidrības, tāpēc Elektronisko sakaru nozares plānā noteiktas izmaiņas mērķa sasniegšanas rīcības virzienos. Proti, “pēdējās jūdzes” elektronisko sakaru tīkla infrastruktūras attīstīšanas modelī tiks anulēta prasība par augšupielādes ātruma nodrošināšanu, tādējādi nodrošinot vienādas prasības un veicinot konkurenci reformas ieviesējiem.  

Par reformu.  

Jau ziņots, ka no AF ir pieejamas investīcijas 16,5 miljonu apmērā platjoslas jeb ļoti augstas veiktspējas tīklu "pēdējās jūdzes" infrastruktūras attīstībai. SM izstrādātajā AF programmā uz finansējumu var pretendēt elektronisko sakaru komersanti, kuriem ir tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus un nodrošināt elektronisko sakaru tīklu Latvijā. Investīcijas mērķis ir izveidot elektronisko sakaru infrastruktūru, kas spēj nodrošināt interneta pakalpojumus ar datu pārraides ātrumu vismaz 300 megabiti sekundē mājsaimniecībām, uzņēmumiem, izglītības un ārstniecības iestādēm, kā arī sabiedriskām ēkām visā valsts teritorijā.  

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI