DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Babītē atklāta nelegālu cigarešu ražotne; aizturētas septiņas personas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Muitas policija Babītes novadā atklājusi nelegālu cigarešu ražotni.

Kratīšana tika veikta kriminālprocesa ietvaros, kas bija uzsākts pēc ilgāku laiku veikta operatīvo pasākumu kopuma. Kratīšanā tika atklāta pilnībā iekārtota cigarešu ražotne. Cigarešu ražošana notika angārā, kura būvniecība nav bijusi iepriekš saskaņota. Ēkā bija izveidotas noliktavas telpas, ražošanas telpa, kurā atradās ražošanas iekārta, kā arī bija izbūvēts sanitārais mezgls un atpūtas telpa. Ražotnē bija ierīkota arī signalizācija, kas brīdināja par nepiederošu personu tuvošanos, tāpat bija izveidota rezerves izeja, pa kuru strādnieki varētu ēku pamest nepamanīti. VID Muitas policijai, uzsākot kratīšanu, izdevās strādniekus pārsteigt tieši nelegālās ražošanas procesa laikā.

Kratīšanas laikā ražošanas telpā tika atrasta cigarešu ražošanas iekārta, kas spēj saražot līdz 4000 cigaretēm minūtē, iekārta, kas sapako cigaretes paciņās un iekārta, kas sapako cigarešu paciņas blokos kā arī ģenerators elektroenerģijas ražošanai.

Tika atrastas arī jau saražotas cigaretes GOAL, aptuveni 4 tonnas sasmalcinātas tabakas, no kuras var izgatavot vismaz 4 miljonus cigarešu, kā arī cigarešu paciņu sagataves ar uzrakstiem GOAL, līme, folija un citi cigarešu ražošanas izejmateriāli.

VID Muitas policija aizturēja septiņas personas – seši ražošanas procesā iesaistītie un apsargs.

Dažas stundas vēlāk tā paša kriminālprocesa ietvaros tika veikta vēl viena kratīšana kādā noliktavā Olaines novadā. Kratīšanas laikā tika izņemti 5,4 miljoni cigarešu GOAL un autotransports, ar kuru cigaretes tika pārvietotas no rūpnīcas uz noliktavu.

Kopā tika izņemts 5,4 miljoni cigarešu, aptuveni 4 tonnas tabakas, iepakojuma materiāli, ražošanas iekārtas, 7 transporta līdzekļi.

Minētais kriminālprocess uzsākts šī gada 17. maijā. Bargākais sods, ko paredz likums par šādu pārkāpumu, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI