DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents, ministri un Eiropas gada cilvēki piedalīsies Eiropas dienas pasākumā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis, ministri un Eiropas gada cilvēki Latvijā otrdien, 9. maijā, Rīgā, Brīvības bulvārī 36, liepu alejā pie Ministru kabineta ēkas piedalīsies Eiropas dienai veltītā pasākumā.

Pasākums norisināsies plkst.11.30, tajā paredzētas Ministru prezidenta, ministru un Eiropas gada cilvēku Latvijā uzrunas. Pasākumā piedalīsies arī jaunieši no dažādām Gulbenes skolām.

"Pirms 27 gadiem 4. maijā mēs atguvām Latvijas Republikas neatkarību un brīvību – mēs spējām pastāvēt par sevi, uzņemties atbildību un paši pieņemt lēmumus. Savukārt 9. maijā mēs svinam brīvību, ko dod Eiropas Savienība. Jāatceras, ka iespējas brīvi ceļot, mācīties un strādāt, attīstīt uzņēmumus visā ES nav pašsaprotamas, un mums ir jāprot gan tās novērtēt, gan izmantot," uzsver M.Kučinskis.

Eiropas dienai veltītajā pasākumā turpināsies Brīvības bulvāru svētkos 4. maijā sāktā akcija – jau no plkst.11.00 ikviens kopā ar Ādažu Mākslas un mūzikas skolas māksliniecēm varēs uzzīmēt savu brīvības simbolu un fotografēties īpaši veidotā foto rāmī. Fotogrāfijas būs pieejamas Valsts kancelejas fotogrāfiju vietnē.

Pasākumu vadīs un par mūziku rūpēsies DJ Karmena Stepanova un Aleksis Vilciņš.

Mediju iespējas: foto, video pasākuma laikā.

Pasākuma tēmturi #manabrīvība #Eiropasdiena #LV100

Informācijai – 1950. gada 9. maijā, kad Eiropu pēc postošākā kara cilvēces vēsturē bija sadalījis dzelzs priekškars, Francijas ārlietu ministrs Robērs Šūmans aicināja Eiropas valstis apvienot ieroču ražošanā būtiskās ogļu un tērauda nozares. Šī ideja kalpoja par pamatu Eiropas Savienības izveidošanai un kopš 1985. gada 9. maiju svin kā Eiropas dienu.

Aiva Skvarika
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI