DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ārlietu ministra amatam izvirza diplomāti Baibu Braži

Ministru prezidente Evika Siliņa ārlietu ministra amatam izvirzījusi diplomāti Baibu Braži, kurai ir plaša pieredze un zināšanas ārlietu jomā. Par to Ministru prezidente plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus informēja pirmdien, 15. aprīlī.

B. Braže ārlietu dienestā ir strādājusi kopš 1993. gada un profesionālajās gaitās apliecinājusi savas augstās darbaspējas un profesionalitāti, uzsver E. Siliņa.

“B. Braže ārlietu dienestā augusi līdz ar neatkarību atguvušo Latviju un ārlietu ministra amatā spēs efektīvi aizstāvēt Latvijas intereses un vērtības jau no pirmās dienas. Diplomāte B. Braže ir esošajai ģeopolitiskajai un drošības situācijai atbilstošs kandidāts – cīnītāja un profesionāle ar stratēģisku redzējumu par amatā veicamajiem uzdevumiem. Tāpēc amatam esmu izvirzījusi B. Braži, lai jau tuvākajā laikā par viņas kandidatūru varētu notikt balsojums Saeimā,” uzsver Ministru prezidente.

Kandidāte uz ārlietu ministra amatu B. Braže uzsver, ka Latvijas galvenie uzdevumi ārpolitikā paliek nemainīgi: “Tie ir spēcīga un vienota NATO, lai stiprinātu atturēšanas un aizsardzības spējas; efektīva un konkurētspējīga Eiropas Savienība, lai ieguldītu Latvijas izaugsmē, labklājībā un drošībā. Tikpat būtiski ir turpināt nelokāmu starptautisko atbalstu Ukrainai – gan militāri, gan finansiāli, gan politiski, kā arī kavēt Krievijas militāro spēju atjaunošanu. Svarīgs uzdevums ir arī ārvalstu investīciju piesaiste un Latvijas tēla stiprināšana. Iegūstot likumdevēja uzticību, strādāšu, lai godam pārstāvētu Latvijas intereses.”

B. Braže ir Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece un iepriekš bijusi Latvijas vēstniece vairākās valstīs, kā arī ieņēmusi amatus starptautiskās struktūrās. No 2020. līdz 2023. gadam B. Braže arī bijusi NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos. B. Braže ieguvusi juristes izglītību Latvijas Universitātē un sociālo zinātņu maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē. Viņa arī papildinājusi zināšanas NATO Aizsardzības koledžas augstākā līmeņa programmā ģenerāļiem, admirāļiem un vēstniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI