DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Piektdien noslēdzas Latvijā pirmo reizi organizētās Mediācijas dienas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rītdien, 28. aprīlī plkst. 15.00, ar pasākumu Vērmanes dārzā, Rīgā, noslēgsies Tieslietu ministrijas un Sertificētu mediatoru padomes organizētās Mediācijas dienas, kuras no 25. līdz 28. aprīlim Latvijā norisinās pirmo reizi.

Noslēguma pasākuma ietvaros būs iespēja uzzināt vairāk par mediāciju, pilotprojektiem, izmēģināt mediāciju praksē, kā arī noskaidrot visus interesējošos jautājumus, uz kuriem klātienē atbildēs sertificēti mediatori.

Mediācijas dienu noslēguma pasākuma dienas kārtība:

  • 15:00 – 15:30 - Informatīvs stāstījums par mediāciju, tās sniegtajām iespējām, pilotprojektiem;
  • 15:30 – 17:30 - "Iepazīsti mediācijas garšu", praktiska demonstrācija, apmeklētāju iesaiste mediācijas izspēlē;
  • 17:30. – 18:00 – Noslēgums. Informatīvs stāstījums par mediāciju, tās sniegtajām iespējām, pilotprojektiem.

Mediācijas dienu ietvaros sertificētu mediatoru komanda viesojās sešās Latvijas pilsētās – 25. aprīlī Madonā un Cēsīs, 26. aprīlī Jēkabpilī, 27. aprīlī Talsos, kā arī 28. aprīlī Bauskā ar noslēguma pasākumu Rīgā, Vērmanes dārzā.

Papildu informācija:

Tieslietu ministrija sadarbībā ar Sertificētu mediatoru padomi īsteno arī jaunu pilotprojektu "Bezmaksas mediācija ģimenes strīdos", kura ietvaros no 2017. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim iespējams apmeklēt piecas bezmaksas sertificētu mediatoru sesijas, lai risinātu domstarpības starp vecākiem, kas skar arī bērnu intereses, un rastu iespēju uzlabot ģimenes locekļu savstarpējās attiecības.

Mediācija ir konfidenciāls process, kuru vada mediators. Mediatora uzdevums ir atjaunot komunikāciju un veicināt konflikta pušu saprašanos, vadot tās to pušu pašu izvēlētā ceļā uz konflikta risinājumu. Atšķirībā no tiesas procesa, mediators neatstāj bez ievērības arī pušu emocijas. Mediācijā abas puses ir līdztiesīgas un tās netiek savstarpēji konfrontētas, tas ir - tām nekas nevienam nav jāpierāda. Mediators ir pilnībā neitrāls un vienlīdz atbalsta abas konflikta puses. Mediators secīgi vada puses caur noteiktām konflikta risināšanas pakāpēm, palīdzot apzināties savas patiesās vajadzības, kopīgi rast tām atbilstošu risinājumu.

Alise Adamane
Tieslietu ministrijas
Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI