DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atvērto durvju diena SIVA izglītības iestādēs – Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Atvērto durvju diena Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) izglītības iestādēs – Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā šogad tiek organizēta 2017. gada 21. aprīlī no pulksten 10:00 – 15:00 Slokas ielā 68 un Slokas ielā 61, Dubultos, Jūrmalā. Tās laikā skolēni, vecāki, izglītības speciālisti, sociālie darbinieki un citi interesenti ir laipni aicināti iepazīties ar SIVA piedāvātajiem profesionālās rehabilitācijas pakalpojumiem, Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā apgūstamajām izglītības programmām, mācību procesu, prakses organizēšanas kārtību, iespējām saņemt atbalstu karjeras veidošanā, brīvā laika pavadīšanas iespējām un studentu pašpārvaldi.

Šogad interesentiem tiks piedāvāts ne tikai iepazīties ar informāciju, bet arī piedalīties vairākās darba grupās.

""Izzini sevi un sāc karjeru kopā ar SIVA!" ar šādu devīzi šogad uzrunājam jaunos cilvēkus, kuri vēl nav izlēmuši, kur turpināt izglītoties. No pieredzes varam teikt, ka, ieraugot savām acīm mācību telpas un vides pieejamību, gan iepazīstot personāla atvērtību un rūpes par ikvienu mūsu audzēkni vai studentu, daudzi izvēlas palikt mūsu izglītības iestādēs. Turklāt svarīgi ir atgādināt, ka cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamu invaliditāti, mācības ir bez maksas," uzsver  SIVA direktore Ilona Jurševska.

Līdztekus iespējai iegūt izglītību, valsts nodrošina arī bezmaksas veselību uzlabojošas vai nostiprinošas procedūras, dzīvošanu dienesta viesnīcā, ēdināšanu trīs reizes dienā, kā arī transportlīdzekļa vadītāju apmācības. SIVA Koledža un Jūrmalas profesionālā vidusskola atrodas skaistā, klusā vietā Jūrmalā, vide un telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Mācību iespējas SIVA ir elastīgas un piemērotas dažādiem iepriekšējās izglītības līmeņiem. Pieejamas dažādas mācību formas – klātiene un neklātiene. Iegūstamās kvalifikācijas – datorsistēmu tehniķis, rūpniecības komercdarbinieks, pavārs, uzskaitvedis, personāla speciālists, mārketinga un tirdzniecības speciālists, programmētājs, viesnīcu servisa organizators u.c.

Mācību laikā tiek nodrošināta iespēja izmantot mūsdienīgu mācību bibliotēku, kā arī tiek piedāvātas daudzpusīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas – vokālais ansamblis, sporta nodarbības, baseins, trenažieru zāle, tematiskie vakari u.c.

Pirms mācību uzsākšanas cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti tiek sniegts profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums, kas ilgst līdz desmit dienām. Tā laikā SIVA speciālisti izvērtē cilvēka vēlmes, veselības stāvokli, zināšanas un iemaņas, palīdzot izvēlēties piemērotāko profesiju un mācību formu. Profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums tiek finansēts no valsts budžeta, un tā saņemšanas laikā tiek nodrošināta bezmaksas dzīvošana dienesta viesnīcā Jūrmalā un  - ēdināšana.

Atvērto durvju dienu programmaa

No plkst. 9:30  dalībnieku reģistrācija

IZZINI SEVI UN IEGŪSTI IZGLĪTĪBU SIVA!

Plkst. 10:00 – Informācija par izglītības iespējām Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) un citiem SIVA sniegtajiem pakalpojumiem, t.sk., ESF projektu piedāvājumu. Pasākumu vada ESF projekta vecākā eksperte Katrīna Sevruka. Piedalās Koledžas vadītāja Vivita Poincuisa, Jūrmalas profesionālās vidusskolas vadītāja Sanita Gailuma, Profesionālās rehabilitācijas atbalsta nodaļas karjeras konsultante Santa Egmiņa, studentu pašpārvaldes pārstāvji.

NĀC UN PIEDALIES!

Plkst. 11:00– "Apzinies savus spēka avotus"- mākslas terapijas tehnika, kuru izmanto profesionālās piemērotības noteikšanas gaitā, vada psiholoģe Ingūna Ozola

Plkst. 11:00– "Izproti, ko proti"- profesionālās piemērotības noteikšana, vada psiholoģe Lauma Jēgere

Plkst. 11:00– "Gardēžu meistarklase- esi viens no mums!", vada eksperte profesionālās piemērotības noteikšanā Marika Sermule.

CEĻOJUMS PA SIVA IZGLĪTĪBAS LABIRINTIEM!

Plkst. 11:00– Ekskursija pa Koledžu un Jūrmalas profesionālo vidusskolu. Iepazīšanās ar Jūrmalas profesionālās vidusskolas mācību un Koledžas studiju procesu, mācību darbnīcām. Ekskursiju vada Jūrmalas profesionālās vidusskolas izglītības darba speciāliste Skaidrīte Valaine un izglītības metodiķe Santa Akmentiņa-Dakule.

NĀC UN PIEDALIES!

Plkst. 12:00 – "Apzinies savus spēka avotus"- mākslas terapijas tehnika, kuru izmanto profesionālās piemērotības noteikšanas gaitā, vada psiholoģe Ingūna Ozola

Plkst. 12:00 – "Izproti, ko proti"- profesionālās piemērotības noteikšana, vada psiholoģe Lauma Jēgere

Plkst. 12:00 – "Gardēžu meistarklase- esi viens no mums!", vada eksperte profesionālās piemērotības noteikšanā Marika Sermule.

IZZINI SEVI UN IEGŪSTI IZGLĪTĪBU SIVA!

Plkst. 13:00 –Informācija par izglītības iespējām Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) un citiem SIVA sniegtajiem pakalpojumiem, t.sk., ESF projektu piedāvājumu. Pasākumu vada ESF projekta vecākā eksperte Katrīna Sevruka. Piedalās Koledžas vadītāja Vivita Poincuisa, Jūrmalas profesionālās vidusskolas vadītāja Sanita Gailuma, Profesionālās rehabilitācijas atbalsta nodaļas karjeras konsultante Santa Egmiņa, studentu pašpārvaldes pārstāvji.

CEĻOJUMS PA SIVA IZGLĪTĪBAS LABIRINTIEM!

Plkst. 13:00– Ekskursija pa Koledžu un Jūrmalas profesionālo vidusskolu. Iepazīšanās ar Jūrmalas profesionālās vidusskolas mācību un Koledžas studiju procesu, mācību darbnīcām. Ekskursiju vada Jūrmalas profesionālās vidusskolas izglītības darba speciāliste Skaidrīte Valaine un izglītības metodiķe Santa Akmentiņa-Dakule.

Plkst.13:30 līdz 15:00 pārrunas par turpmākās sadarbības veidošanas iespējām. Individuālas konsultācijas. Iesniegumu sagatavošana pakalpojuma saņemšanai.

Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 29249084 vai e-pastu: ppn@siva.gov.lv.

Nākamā Atvērto durvju diena plānota 13. maijā no plkst. 10:00 – 15:00.

Anete Šelvaha, SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI