DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Konferencē vērtēs Latvijas gatavību klimata pārmaiņu izaicinājumiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 2017. gada 31.martā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rīko konferenci par Latvijas gatavību klimata pārmaiņu izaicinājumiem, kurā pārrunās klimata politikā Latvijā līdz šim nozīmīgāko VARAM koordinēto kapacitātes celšanas projektu* rezultātus, to pielietojumu un turpmāk veicamos darbus.

Konferenci atklās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Alda Ozola un Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Steinars Egils Hagens (Steinar Egil Hagen).

Pasākums notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Plānots, ka tajā piedalīsies apmēram 200 ekspertu un interesentu.

Konferences dalībniekus Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs iepazīstinās ar izstrādātajiem klimata pārmaiņu scenārijiem Latvijai līdz 2100.gadam, kā arī prezentēs izveidoto Klimata pārmaiņu analīzes rīku. Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava" sniegs ieskatu par atmežošanas ietekmi uz emisijām, kā arī mežsaimniecības jomā identificētajiem klimata pārmaiņu riskiem, kā arī iepazīstinās ar pielāgošanās pasākumiem šo risku novēršanai. Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes pārstāvis stāstīs par Latvijā pieejamo manuālo augšņu karšu digitalizēšanu un transformēšanu mūsdienu formātā un digitalizēto karšu plašajām pielietojuma iespējām. Tiks prezentēts arī SIA "Geo Consultants" veiktais pētījums par Latvijas sadzīves atkritumu sastāva izvērtējumu u.c.

Savā pieredzē saistībā ar pielāgošanās jautājumiem dalīsies arī pārstāvji no Norvēģijas Civilās aizsardzības direktorāta. Savukārt saistībā ar siltumnīcefekta gāzu inventarizāciju – pārstāvji no Norvēģijas Vides aģentūras.

Kopumā divu kapacitātes celšanas projektu ietvaros ir veikti 19 nozīmīgi pētījumi, kā arī noorganizēti 35 dažādi semināri, konferences un apmācības.

Lai iegūtu papildu informāciju par konferences norisi un programmu, lūgums rakstīt uz e-pasta adresēm solvita.degaine@varam.gov.lv, liga.rutina@varam.gov.lv vai zvanīt: 67026406, 66016702.

*Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta projekts "Priekšlikuma izstrāde Nacionālajai klimata pārmaiņu pielāgošanās stratēģijai, identificējot zinātniskos datus un pasākumus pielāgošanās klimata pārmaiņām nodrošināšanai, kā arī veicot ietekmju un izmaksu novērtējumu"  un projekts "Nacionālās sistēmas pilnveidošana siltumnīcefekta gāzu inventarizācijai un ziņošanai par politikām, pasākumiem un prognozēm".

Laura Jansone
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI