DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Atzīmējot ES dibināšanas 60. gadskārtu, paraksta Romas deklarāciju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis sestdien, 25. martā, Romā piedalījās pasākumā par godu Eiropas Savienības (ES) dibināšanas 60. gadskārtai.

Pirms 60 gadiem tika parakstīts Romas līgumam, ar kuru tika likts pamats pašreizējai ES. Atzīmējot Romas līguma gadadienu, ES dalībvalstis un institūcijas atskatās uz sasniegto un izvirza turpmākos mērķus.

Atzīmējot šo notikumu, ES valstu un valdību vadītāji, tostarp M. Kučinskis, parakstīja Romas deklarāciju.

"Latvijai neatkarības atgūšana un atgriešanās Eiropas valstu saimē piepildīja sapni par brīvību. Mums Eiropas Savienība nozīmē brīvību, demokrātiju, vienlīdzību, tiesiskumu un cilvēktiesības. Tā mums ir devusi arī labklājību un drošību," norāda M. Kučinskis.

Līdz ar Latvijas dalību ES, ir nodrošināts noteikts atbalsts studentiem, zinātnei un kultūrai, kopīga ārpolitika, kas padara Latvijas balsi spēcīgāku starptautiskajā arēnā, ir nodrošināta valūtas, finanšu un ekonomikas stabilitāte, kā arī tīrāka vide, mūsu dabas aizsardzība, pārtikas drošība un kvalitāte, pieejamāka un drošāka enerģija. Jāuzsver arī iespēja brīvi pārvietoties un iespēja brīvi tirgoties.

Ministru prezidents uzsver, ka ES nedrīkst apstāties pie sasniegtā, un Eiropas valstīm jābūt ar skatu uz nākotni, lai mēs visi kopā būtu gatavi jauniem izaicinājumiem. "Mums jāieklausās iedzīvotāju viedoklī.  ES ir jāattīstās tādos virzienos kā drošība, ekonomikas un sociālais progress. Pēdējā laika notikumi ir pierādījuši, ka ES ir nepieciešams. Ļoti iespējams, ka Lielbritānijas iedzīvotāju lēmums par izstāšanos no ES jeb Brexit ir "sapurinājis" Eiropu, liekot tai vairāk domāt par nākotni, nevis būt pašapmierinātai un pat guļošai, kā tas ir bijis pēdējos gadus," tā M. Kučinskis.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents M. Kučinskis piektdien, 24.martā, un sestdien, 25.martā, uzturas Itālijas galvaspilsētā Romā, lai piedalītos pasākumos par godu ES dibināšanas 60. gadskārtai.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI