DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica: Ziemeļvalstu sadarbības projektiem ir neapšaubāma pievienotā vērtība

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. martā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretāru Dāgfinu Heibrotenu (Dagfinn Høybråten), lai pārrunātu turpmākās sadarbības prioritātes.

Parlamentārā sekretāre īpaši aicināja Ziemeļu Ministru padomi turpināt aktivitātes Latvijas reģionos, lai īstenotu sadarbības projektus izglītības un pētniecības, mediju, kā arī sabiedrības integrācijas jomās. Plašu iedzīvotāju atsaucību guva, piemēram, Ziemeļvalstu dienas, kas 2016. gada oktobrī norisinājās Daugavpilī.

Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra: "Drošības stiprināšanai reģionā, enerģētikai, digitalizācijai un kopīgiem projektiem demokrātijas veicināšanā ir jābūt Baltijas valstu un Ziemeļvalstu uzmanības lokā. Ziemeļvalstu sadarbības projektiem ir neapšaubāma pievienotā vērtība arī Latvijas reģionos."

Parlamentārā sekretāre pateicās par Ziemeļvalstu sniegto ieguldījumu mediju izcilības stiprināšanā Latvijā un aicināja arī turpmāk šajās jomā īstenot kopīgus projektus: "Mainoties informatīvajai telpai, ļoti nozīmīga kļūst sadarbība mediju kvalitātes atbalstam un medijpratības sekmēšanai. Ziemeļu Ministru padomes atbalsts Baltijas Mediju izcilības centram ir ļoti nozīmīgs, ceram uz tā turpinājumu."

Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretārs Dāgfins Heibrotens apliecināja, ka sadarbībai ar Baltijas valstīm tiks pievērsta būtiska nozīme un meklētas iespējas dažādu projektu aktīvai īstenošanai, tostarp arī attīstot projektus sadarbībā ar partneriem Latvijas reģionos.

Sarunā Z. Kalniņa-Lukaševica atzinīgi novērtēja ciešo sadarbību ar Ziemeļvalstīm un ZMP biroju kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Šajā laikā ar Ziemeļvalstu atbalstu ir īstenotas nozīmīgas programmas, kas attīstīja Latvijas un Ziemeļvalstu valsts pārvaldes, pašvaldību pārstāvju, uzņēmēju, studentu un zinātnieku kontaktus. Aktīvo sadarbību apliecina gan ciešais politiskais dialogs un ekonomiskā sadarbība, gan kopīgi īstenotie projekti starp universitātēm, pētniecības centriem, studentiem un uzņēmumiem.

Z. Kalniņa-Lukaševica kopā ar D. Heibrotenu 23. martā piedalīsies arī Ziemeļu Ministru padomes biroja jauno telpu atklāšanā Rīgā.

Uzziņai

1962. gada 23. martā – tieši pirms 55 gadiem – Helsinkos tika parakstīts Ziemeļvalstu sadarbības līgums (Helsinki Treaty). Šajā datumā Ziemeļvalstīs tiek atzīmēta Ziemeļu diena, lai atgādinātu par Ziemeļvalstu kopīgajām vērtībām, kā arī ziemeļnieku mūsdienu dzīves daudzveidību.

Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā izveidots 1991. gadā. Šodien tiek atklātas tā jaunās telpas Rīgā, Marijas ielā 13.

Vairāk informācijas: Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbība.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI