DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pārrunā Latvijas un Azerbaidžānas ekonomiskās sadarbības iespējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijai un Azerbaidžānai jāizmanto visas iespējas pastiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, piektdien darba vizītes laikā Baku tiekoties ar Azerbaidžānas augstākajām amatpersonām.

Sarunā ar ekonomikas ministru Šahinu Mustafajevu, Valsts prezidents izteica cerību, ka jau tuvākajos mēnešos aktivizēsies Latvijas un Azerbaidžānas starpvaldību komisijas darbs, kam būtu jāizskata konkrēti jautājumi par potenciālo sadarbību. Tikšanās laikā tika uzsvērta nepieciešamība veicināt ciešākas saites starp Latvijas un Azerbaidžānas uzņēmējiem, kas pavērtu plašākas iespējas jaunu eksporta tirgu apgūšanā.

Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija ir ieinteresēta Ziemeļu - Dienvidu transporta koridora attīstībā, kas savienos Azerbaidžānu, Irānu un Indiju. "Iespēja veidot efektīvu transporta satiksmi ir būtisks priekšnoteikums, lai palielinātu tirdzniecības apgrozījumu un kravu plūsmas," teica Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents piektdien tikās arī ar Azerbaidžānas ārlietu ministru Elmaru Mammadjarovu, uzsverot, ka Azerbaidžānai ir lieliskas iespējas pastiprināt sadarbību ar Eiropas Savienību, izmantojot ES Austrumu partnerības sniegtās priekšrocības. Raimonds Vējonis apliecināja, ka ir svarīgi iespējami drīz noslēgt sarunas par ES – Azerbaidžānas stratēģiskās partnerības līgumu, tāpat nozīmīgi turpināt ES - Azerbaidžānas sadarbību enerģijas drošības un piegāžu diversifikācijas jomā.

Tikšanās laikā Azerbaidžānas ārlietu ministrs arī norādīja, ka Latvijas galvaspilsēta Rīga ir svarīgs aviosatiksmes tranzīta punkts, un pauda cerību par intensīvākas tiešās aviosatiksmes starp Rīgu un Baku izveidošanu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis no 16. līdz 17. martam uzturas darba vizītē Azerbaidžānā. Vizītes ietvaros Valsts prezidents tiekas ar šīs valsts augstākajām amatpersonām, kā arī piedalās 5. Globālajā Baku forumā, līdz ar citiem esošajiem un bijušajiem valstu un valdību vadītājiem apspriežot aktuālos starptautisko attiecību procesus.

Foto, video

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI