DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodod krimināllietu pret vīrieti, kurš, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, izraisīja līdzbraucēja nāvi, vadīdams automašīnu ar ātrumu ne mazāku kā 174 km/h, ietriekdamies šķērslī

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 7. martā Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka, būdams alkohola ietekmē, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, vadot automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kas izraisīja līdzbraucēja nāvi. Citai līdzbraucējai nodarīti smagi miesas bojājumi.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 17. jūnija naktī apsūdzētā persona, būdama 2,2 promiļu reibumā, tuvojoties Brīvības gatves un Berģu ielas krustojumam, pārsniedza noteikto maksimālo ātrumu 70 kilometrus stundā, braucot ar ātrumu ne mazāku kā 174 kilometri stundā. Minētajā krustojumā viņš ar vadītā transportlīdzekļa priekšējo daļu ietriecās šķērslī – stāvošā transportlīdzeklī, kas ar iedegtām mirgojošām oranžām bākugunīm, bija novietots Brīvības gatves vidējā braukšanas joslā, jo tā vadītājs veica ceļa uzturēšanas darbus.

Sadursmes rezultātā apsūdzētā vadītās automašīnas pasažierim nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņa nāvi. Savukārt otrai pasažierei nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami cietušās personas dzīvībai.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI