DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Augulis un Rīgas domes priekšsēdētājs konceptuāli vienojas par sadarbību projekta "Rail Baltica" īstenošanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 13.februārī, satiksmes ministrs Uldis Augulis un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs konceptuāli vienojās par turpmāko sadarbību projekta Rail Baltica īstenošanā. Šim nolūkam plānots ar Rīgas domi jau tuvākajā laikā parakstīt sadarbības memorandu, kas sekmēs projekta īstenošanu galvaspilsētā.

Sarunas laikā ministrs uzsvēra, ka projekta Rail Baltica īstenošanā Rīgai būs nozīmīga loma un Latvijas galvaspilsētas centrs piedzīvos ievērojamas pārmaiņas. Puses bija vienisprātis, ka projekta Rail Baltica īstenošanas rezultātā Rīgas Centrālajai stacijai jākļūst par iedzīvotājiem un pasažieriem draudzīgu, pieejamu, modernu multimodālu transporta mezglu, kas sekmēs Rīgas pilsētas attīstību. Plānots, ka centrālās stacijas projektēšanas darbi tiks pabeigti 2019.gadā, bet būvniecība 2022.gadā.

Sarunas laikā Rīgas pašvaldības vadība konceptuāli atbalstīja projekta ietvaros iespējamo risinājumu:  jaunajā Rīgas Centrālajā multimodālajā sabiedriskā transporta mezglā atradīsies divas dzelzceļa sistēmas un pasažieriem būs pieejams arī sabiedriskais pilsētas un starppilsētu transports.

Tāpat būtiska uzmanība jāpievērš pasažieru ērtībām, drošībai un ērtai piekļuvei gan ar sabiedrisko, gan privāto transportu. Vēl turpināsies sarunas  ar visām iesaistītajām pusēm, lai rastu  piemērotāko risinājumu sekmīgai pasažieru pārvadājumu organizēšanai. .

Tikšanās laikā satiksmes ministrs arī informēja, ka projekta Rail Baltica metu konkursa rezultātā rasts risinājums stacijas pārbūvei, kā arī jauna tilta izveidei pār Daugavu.

Savukārt N.Ušakovs pauda atbalstu sadarbībai, kas jau tuvākajā laikā nepieciešama nekustamo īpašumu atsavināšanas procesa laikā, jo paredzēts, ka atsavināšanas process tiks uzsākts 2017. gada vidū tieši Rīgā, atsavinot Rail Baltica trases izbūvēšanai nepieciešamo nekustamo īpašumu.

Liene Užule
Ministra padomniece komunikācijas jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI