DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

KNAB atgādina par priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumu iesniegšanas termiņu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajām prasībām, lai 2017.gada 3.jūnija pašvaldību vēlēšanu priekšvēlēšanu periodā varētu izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, preses izdevumiem, reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai reklāmas pakalpojumu sniedzējiem publiskās vietās ir pienākums noteikt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus visam priekšvēlēšanu aģitācijas periodam, ieskaitot plānotās atlaides un atlaižu piemērošanas kritērijus un nosūtīt tos publiskošanai līdz 2017.gada 5.janvārim.

Preses izdevumiem un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās minētie priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izvietošanas izcenojumi ir jānosūta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), elektroniskiem plašsaziņas līdzekļiem − Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.

Ja reklāmas izvietotāji šos izcenojumus nav nosūtījuši publiskošanai noteiktā termiņā, tad tiem priekšvēlēšanu periodā ir aizliegts par samaksu izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumi pēc to publiskošanas nav grozāmi. Aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus par augstāku vai zemāku cenu, nekā tas norādīts minētajos izcenojumos.

Izcenojumus var iesniegt ierodoties KNAB vai sūtot pa pastu (Brīvības ielā 104 k2, Rīgā, LV-1001), vai iesniedzot elektroniski  (knab@knab.gov.lv), parakstot to ar drošu elektronisko parakstu.

Papildus  informācija:

https://www.knab.gov.lv/lv/finances/campaigning/media/

https://www.knab.gov.lv/lv/finances/campaigning/price/

Laura Dūša
KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI