DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

N.Ušakovs: RD bērnudārzu pedagogu algas likmi paaugstinās līdz 730 eiro, noteiks atlaides sabiedriskajā transportā un piešķirs veselības apdrošināšanas polises skolotājiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien Rīgas Kongresu namā uz ikgadējo skolu direktoru un pirmsskolu vadītāju sanāksmi pulcējās Rīgas pedagogi. Viņus uzrunāja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš informēja par pašvaldības plānotajiem pasākumiem skolu un bērnudārzu pedagogu un darbinieku atbalstam.

Kā zināms, no 1. septembra bērnudārzu pedagogu atalgojuma likme pieaugs līdz 680 eiro. Šis pieaugums ir saistīts ar  Izglītības un zinātnes ministrijas veiktās reformas īstenošanu.

Tomēr reforma ir samērā mānīga, jo ministrija piedāvā paaugstināt likmes apmaksu, tajā pašā laikā prasa palielināt stundu skaitu likmei, norādīja Rīgas mērs.

"680 eiro tagad pienāksies par 40 stundām. Bet Rīgā pedagogi strādā 34 stundas. Tādejādi  atalgojuma kāpums līdz 680 eiro  realitātē nozīmēs tikai aptuveni 14 eiro lielu pieaugumu,"-  sacīja  Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. "Tāpēc no 1. janvāra Rīgas dome pašreizējo likmes atalgojumu  680 eiro  palielinās par  50 eiro, un  atalgojuma likme būs jau 730 eiro."

Turklāt no 1. decembra Rīgas dome plāno  visiem  bērnudārzu darbiniekiem – pedagogiem, auklītēm un tehniskajam personālam  – piešķirt atlaides sabiedriskā transporta pakalpojumiem. Viņiem mēneša abonements visiem transporta veidiem un dienām maksās 16 eiro. Šobrīd tādu atlaidi saņem tikai skolotāji.

"Šobrīd neviens vēl nevar precīzi pateikt, cik sāpīga skolām būs Izglītības un zinātnes ministrijas izplānotā reforma. Jau tagad ir skaidrs, ka daudziem galvaspilsētas pedagogiem nāksies  saskarsies ar algas samazinājumu. Cik daudz būs šādu skolotāju un cik daudz viņi zaudēs – to mēs redzēsim 5. oktobrī līdz ar pirmajām jaunajām algām. Tad Rīgas dome arī lems, kā palīdzēt saviem skolotājiem, - atzīmē N.Ušakovs. "Bet ir arī labās ziņas. Visi skolu pedagogi no 1. janvāra saņems veselības apdrošināšanas polises, bet skolu tehniskie darbinieki no 1.decembra  saņems arī atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā, kādas pašlaik noteiktas tikai skolotājiem - mēneša abonements visiem transporta veidiem un dienām izmaksās 16 eiro."

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI