DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Pārtikas un veterinārais dienests
Ilze Lejasbuda, Augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības daļas vecākā eksperte
30. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

PVD ģenerāldirektors ievēlēts par Pasaules dzīvnieku veselības organizācijas Eiropas reģionālās komisijas prezidentu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pasaules dzīvnieku veselības organizācijas 84. ģenerālajā asamblejā, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Parīzē, Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis ievēlēts par Eiropas reģionālās komisijas prezidentu.

Pasaules dzīvnieku veselības organizācija ir galvenā veterinārā autoritāte pasaulē, kuras noteiktie dzīvnieku veselības un labturības starptautiskie standarti jāievēro visām 180 šīs organizācijas dalībvalstīm.

Pasaules dzīvnieku veselības organizācijas darbs noris piecās komisijās - Āfrikas, Amerikas, Āzijas, Tālo Austrumu un Okeānijas, Tuvo Austrumu un Eiropas reģionālajā komisijā.

Eiropas reģionālā komisija apvieno 53 valstis. Starp tām ir visas Eiropas Savienības dalībvalstis, kā arī Krievija, Baltkrievija, Ukraina, Kazahstāna, Turcija u.c.

Reģionālās komisijas koordinē tajās ietilpstošo valstu sadarbību dzīvnieku veselības jomā, kā arī sniedz atbalstu krīzes situāciju risināšanā.

Par Eiropas reģionālās komisijas pirmo viceprezidentu ievēlēts Serbijas veterinārās uzraudzības dienesta vadītājs, par otro viceprezidentu – Austrijas dienesta vadītājs, bet par ģenerālsekretāru – Baltkrievijas veterinārās uzraudzības dienesta vadītājs.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
Ilze Meistere

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI