DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

K.Gerhards: pašvaldībām jākļūst konkurētspējīgām

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 2015.gada 2.novembrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem, kurus iepazīstināja ar jauno Administratīvi teritoriālās reformas(ATR) koncepciju.

Ministrs uzsvēra, ka reformas mērķis nav mākslīgi samazināt pašvaldību skaitu, kaut arī pēc iepriekšējās administratīvi teritoriālās reformas Latvijā izveidojās 38 pašvaldības, kurās dzīvo 80% iedzīvotāju un ir 38 pašvaldības, kurās dzīvo 5% iedzīvotāju, kas savukārt nodokļu maksātājiem var likt uzdot jautājumus par nepamatoti augstajām administratīvajām izmaksām.

"Reformas mērķis ir novadu attīstība, nevis to apvienošana piespiedu kārtā. Pēc 2021. gada Eiropas Savienības fondu nauda būs pieejama nevis grantu veidā, bet konkurences apstākļos. Tas nozīmē, ka pašvaldībām, kuras sagatavos projektus, būs jākonkurē Eiropas mērogā. Līdzšinējā pieredze liecina, ka mazajām pašvaldībām nepietiek kapacitātes sagatavot apjomīgus projektus, kas savukārt svarīgi novadu attīstībai. Arī uzņēmējiem reģionos nepieciešamas stiprākas pašvaldības, kas varētu radīt komercdarbībai pievilcīgu vidi, lai izveidotu jaunas darbavietas un Latvijas reģionu attīstība notiktu vienmērīgi," sacīja K. Gerhards.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI