DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Projekta “Esi drošs – neesi pārdrošs” pusfinālā sacensību par galveno balvu turpinās 20 komandas no Latvijas skolām

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ir zināmas tās 20 komandas, kuras izturēja informatīvi izglītojošā projekta “Esi drošs – neesi pārdrošs” konkursa 1.atlases kārtu un turpinās cīņu par titulu “Visdrošākā klase – 2015” un apmeklējumu Līvu Akvaparkā konkursa pusfinālā 23.oktobrī.

Dalībai konkursā no Latvijas skolām pieteicās 126 komandas, no kurām 1.atlases kārtā piedalījās 109 komandas, elektroniski atsūtot atbildes uz dažādiem jautājumiem saistībā ar drošību un pareizu rīcību kritiskās situācijās.

No tām 20 labāko vērtējumu ieguvušās komandas piedalīsies pusfinālā šā gada 23.oktobrī, Iekšlietu ministrijā Čiekurkalna 1.līnijā 1, kura laikā plānota arī preses konference.

Šogad precīzākās un izsmeļošākās atbildes uz jautājumiem sniedza Bauskas Valsts ģimnāzijas 7.b klases komanda "Drošie soļi", Staļģenes vidusskolas 8.a klases komanda "Staļģenes piecīši", Pelēču pamatskolas 7.klases komanda "Drošie", Salas vidusskolas 8.klases komanda, Rīgas 33.vidusskolas 7.klases komanda "Drosmīgie", Jaunsilavas pamatskolas 7.klases komanda "Relako", Dzērves pamatskolas 8.klases komanda "Dinamīts", Mežvidu pamatskolas 7.klases komanda "Smaidiņi", Naukšēnu novada vidusskolas 8.klases komanda "Naukšēni", Taurupes pamatskolas 7.klases komanda "Drošie", Krimuldas vidusskolas 8.b klases komanda "Prātīgie", Rīgas 33.vidusskolas 8.klases komanda "Jaunie glābēji", Rīgas Juglas vidusskolas 7.c klases komanda "Drošā Jugla", Babītes vidusskolas 8.b klases komanda "Granātas", Rīgas 25.vidusskolas 7.a klases komanda "Drošais piecinieks", Vecsaules pamatskolas 7.a klases komanda "Drošie kabači", Babītes vidusskolas 7.a klases komanda "3D - vienvirziens", Bejas pamatskolas 8.klases komanda "Ašie-brašie", Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas 7.a klases komanda "Kastanīši" un Bebru pamatskolas 7.klases komanda "Bebrēni".

Konkursa organizatori apsveic pusfinālā iekļuvušās komandas un izsaka pateicību pārējām komandām par dalību konkursā un atsūtītajām atbildēm, cerot, ka to sagatavošana konkursa dalībniekiem palīdzēja  iegūt jaunu informāciju par drošību, kuru prasmīgi pielietot ikdienā.

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Līvu Akvaparku, A/S "Latvijas Gāze", Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem rīko konkursu informatīvi izglītojošā projekta "Esi drošs – neesi pārdrošs" ietvaros.

Informatīvi izglītojošā projekta "Esi drošs – neesi pārdrošs" mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību kritiskās situācijās, kā arī pievērst uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumiem.

Informācija par piedalīšanos konkursā pieejama konkursa organizatoru mājaslapās www.vugd.gov.lv, www.vp.gov.lv, www.nmpd.gov.lv, www.lg.lv, www.akvaparks.lv, kā arī projekta "Esi drošs – neesi pārdrošs" Facebook kontā. 

Gunta Skrebele
Iekšlietu ministrijas
Administratīvā departamenta
Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI