DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Nosaka kārtību slēgtu vai rekultivētu atkritumu izgāztuvju atrakšanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 2015. gada 6. oktobrī valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto kārtību, pienākumu atkritumu apsaimniekotājam, kurš vēlas atrakt slēgtu vai rekultivētu atkritumu izgāztuvi un pāršķirot tajā esošos visus atkritumus.*

Tiek noteikts, ka, pirms slēgtu vai rekultivētu atkritumu izgāztuvju atrakšanas, atkritumu apsaimniekotājam ir jāsaņem atkritumu pāršķirošanas atļauja (turpmāk – atļauja). Atkritumu apsaimniekotājiem, kuri ir saņēmuši iepriekš minēto atļauju, būs pienākums pāršķirot visus slēgtajā vai rekultivētajā atkritumu izgāztuvē apglabātos atkritumus. Noteikumi nosaka, ka atkritumu apsaimniekotājam pirms atļaujas saņemšanas ir jāmaksā atbilstoša valsts nodeva.

Lai samazinātu administratīvo slogu, turpmāk pirms atļaujas izsniegšanas, vairs nebūs jāsaņem Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas atzinumu. Tāpat tiek precizēta atļauju izsniegšanas un anulēšanas kārtība, izsniegšanas termiņš, kā arī valsts nodevas apmērs atļauju izsniegšanai.

Lai veicinātu būvniecībā radušos atkritumu un bīstamo atkritumu pārvadātāju reģistrēšanos Būvniecībā radušos atkritumu pārvadājumu uzskaites sistēmā (BRAPUS) vai Bīstamo atkritumu pārvadājumu uzskaites sistēmā (BAPUS) ar noteikumiem tiek noteikta norma, ka būvniecības vai bīstamo atkritumu pārvadāšanas atļauja ir derīga tikai tad, ja atkritumu apsaimniekotājs trīs mēnešu laikā pēc attiecīgās atļaujas izsniegšanas ir reģistrējies  BRAPUS vai BAPUS.

Vienlaikus noteikumos tiek iekļauta kārtība, kādā Valsts vides dienests reģistrē atkritumu tirgotājus un atkritumu apsaimniekošanas starpniekus.

*Ministru kabineta noteikumu projekts "Grozījumi MK 2011. gada 13. septembra noteikumos Nr.703 "Noteikumi par kārtību, kādā izsniedz un anulē atļauju atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai, šķirošanai vai uzglabāšanai, kā arī par valsts nodevu un tās maksāšanas kārtību""

Sabiedrisko attiecību nodaļa 
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI