DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Veidos ekspertu grupu gaisa pārvadājumu formalitāšu vienkāršošanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai uzlabotu un vienkāršotu gaisa pārvadājumu robežšķērsošanas procedūras, paredzēts, ka Nacionālā civilās aviācijas drošības komisija izveidos un pārraudzīs ekspertu grupu.

Gaisa pārvadājumu formalitāšu vienkāršošanas ekspertu grupas uzdevums būs veikt Latvijas normatīvo aktu un administratīvās prakses salīdzinošo analīzi ar Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 9. pielikuma "Formalitāšu vienkāršošana" standartu prasībām un rekomendēt nepieciešamās izmaiņas vai papildinājumus Latvijas tiesību aktos, vai to piemērošanas kārtībā. Šāda mehānisma funkcionēšana ir paredzēta augstāk minētajā Konvencijā, un tā darbības mērķis ir atvieglot un paātrināt pārvietošanos ar komerciālās civilās aviācijas gaisa kuģiem starp dalībvalstu teritorijām, un nepieļaut nevajadzīgu gaisa kuģu, apkalpes, pasažieru un kravas aizkavēšanu.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātais Nacionālās civilās aviācijas drošības komisijas nolikums, ko ceturtdien, 3.septembrī, izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Par to vēl lems valdība.

Ekspertu grupas sastāvā būs Satiksmes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Ārlietu ministrijas, Civilās aviācijas aģentūras, valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga"", Latvijas Republikā darbojošos aviokompāniju deleģēti pārstāvji, Valsts robežsardzes, Drošības policijas, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Nacionālo bruņoto spēku deleģētie speciālisti.

Ilze Svikliņa, SM Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI