DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā jau vairāk kā diennakti tiek dzēsts ugunsgrēks

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 1.augusta plkst. 6.30 līdz 3.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 83 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu un 35 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt 12 no izsaukumiem bija maldinājumi. Brīvdienās ugunsgrēkā cieta divi cilvēki.

Sestdien plkst. 14.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils novada Kūku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu koka pirts 55m2 platībā. Plkst. 16.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdienas vakarā plkst. 19.33 tika saņemts izsaukums uz Jaunciema 2.līniju Rīgā, kur dega kāda ēka. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega vienstāvu neapdzīvota māja 150m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.57.

Plkst. 22.48 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kurzemes prospektu Rīgā, kur dega 13 stāvu neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega ēkas 10.stāvs 70m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 00.05.

Naktī plkst.00.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg malkas šķūnis 100m2 platībā. Plkst. 3.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien no rīta plkst. 6.25 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kurzemes prospektu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu ēkas cokolstāvā. Pēc vairāk kā 10 stundu ilgiem dzēšanas darbiem ēkas iekšpusē, drošības apsvērumu dēļ, ugunsgrēka dzēšanas darbi tika turpināti no ēkas ārpuses. Dzēšot ugunsgrēku, viens ugunsdzēsējs glābējs guva kājas traumu un tika hospitalizēts. Pirmdien plkst. 9.20 šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi vēl turpinās.

Svētdien plkst. 12.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Grobiņas novada Grobiņas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva dzelzsbetona noliktava 1200m2 platībā un liesmas pārmetušās arī uz blakus esošajām ēkām, kuras dega 40m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēja plkst. 21.53 un kā iespējamais tā cēlonis tiek minēts bojājums elektroierīcē.

Sestdien naktī plkst. 22.56 tika saņemts izsaukums uz Stacijas ielu Smiltenē, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Kopējā ugunsgrēka degšanas platība bija 32m2. Ugunsgrēkā kājas apdegumus guva 46 gadus vecs vīrietis, kurš no hospitalizācijas atteicās. Plkst. 1.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka  Daugavā pie Pļaviņām slīkst cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka aptuveni 300 metrus no krasta atrodas apgāzusies laiva un pie tās turas vīrietis. Ar laivas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji piekļuva vīrietim un nogādāja krastā. Aptuveni 74 gadus veco vīrieti glābēji nodeva mediķiem apskatei. Savukārt svētdien ugunsdzēsēji glābēji no dīķa Olaines novada Olaines pagastā izvilka noslīkušu cilvēku.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem – sestdien Rīgā atbrīvots žogā iesprūdis ezis, Viļānu novadā atbrīvots elektrības vados sapinies stārķis, savukārt Saulkrastos no koka nocelts kaķis, kurš saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Marita Masule
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI