DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Memoranda padome atbalsta NVO fonda izveidi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 29.jūlija Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta (MK) sadarbības memoranda īstenošanas padomes sēdē, diskusijās vienojās atbalstīt valsts finansēta NVO fonda izveidi, turpināt koncepcijas izstrādi un aicināt valdību to noteikt kā vienu no prioritātēm, uzsākot sarunas par 2016.gada budžetu.

Kultūras ministrijas (KM) pārraudzībā esošā darba grupa izstrādājusi konceptuālo ziņojumu "Par valsts finansēta nevalstisko organizāciju fonda izveidi", kurš paredz 3 dažādus NVO fonda finansēšanas modeļus, tai skaitā variantu Sabiedrības integrācijas fondā izveidot atsevišķu struktūrvienību fonda administrēšanas funkciju veikšanai. KM ziņoja, ka pēc sabiedriskās apspriešanas procesa un nepieciešamo korekciju veikšanas, koncepciju augustā atkārtoti izskatīs Memoranda padomes sēdē, kā arī to plānots iesniegt apstiprināšanai MK.

Memoranda padomes sēdē tika diskutēts arī par NVO kapacitāti līdzdalībai Eiropas Savienības fondu plānošanā, ieviešanā un uzraudzībā, tai skaitā nepieciešamo papildus finansējumu NVO resursu stiprināšanai. NVO pārstāvji norādīja, ka partnerības principa ievērošana, pazūdot finansējumam, var tikt apdraudēta, tādēļ Valsts kancelejas un Finanšu ministrijas pārstāvji ierosināja sarīkot sanāksmi, lai pārrunātu iespējamos NVO kapacitātes stiprināšanas risinājumus un noteiktu prioritārās jomas, kurās NVO atbalsts ir īpaši nozīmīgs.

Līdzšinējās Memoranda padomes locekļu pilnvaru termiņš tuvojas beigām, tādēļ jau tuvākajā laikā tiks izsludināta NVO pārstāvju kandidatūras pieteikšana darbam NVO un MK sadarbības memoranda īstenošanas padomē. NVO, kas ir parakstījušas sadarbības memorandu ar valdību ir aicinātas pieteikt savu kandidatūru, lai darbojoties Memoranda padomē nodrošinātu pilsoniskās sabiedrības attīstību un iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai: http://ejuz.lv/4vk

Ar Memoranda padomes 29.jūlija sēdes materiāliem iespējams iepazīties šeit:  http://ejuz.lv/4td

Laura Titāne
Komunikācijas departamenta konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI