DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakardien glābēji palīdzēja cilvēkiem un dzīvniekiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.maija plkst. 6.30 līdz 28.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – dzēsti 13 ugunsgrēki, veikti 19 glābšanas darbi un saņemti trīs maldinājumi.

Plkst. 8.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā cilvēkam, kurš Bauskas novada Codes pagastā automašīnu sadursmes rezultātā bija iespiests mašīnā. Glābēji cietušo cilvēku izcēla no mašīnas, nogādāja neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Plkst. 12.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Gaujas ielu Madonā, kur kāds vīrietis bija pa pusei aprakts zem smiltīm tranšejā. Ierodoties notikuma vietā vīrietis jau bija atbrīvots un ugunsdzēsēji glābēji viņu nogādāja līdz neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Plkst. 15.11 tika saņemts izsaukums uz Madonas novada Liezēres pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kūts ēkā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka kūts deg 80m2 platībā. Ugunsgrēkā sadega seši mājlopi, bet vienu izdevās izglābt. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.39.

Vakarā plkst. 21.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Saunas pagastu, kur divas sievietes ar bērnu braucot mašīnā apmaldījušās un automašīna iestigusi mežā dubļos. Turpceļā ugunsdzēsēji glābēji satika apmaldījušās sievietes ar bērnu. Tā kā ar VUGD tehniku nebija iespējams piebraukt līdz notikuma vietai, sazinoties ar vietējiem iedzīvotājiem, tika sarunāta traktortehnika, kura automašīnu izvilka no dubļiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt steidzās palīgā dzīvniekiem, kuri bija nokļuvuši nelaimē – dažādu dzīvojamo māju ventilācijas šahtās atradās mazie strazdi, vārna un kaķis. Putni tika izvilkti ārā un nogādāti uz veterināro klīniku, savukārt kaķis izvilkts ārā un atdots saimniekam.

Viktorija Gribuste
VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI