DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas vēstnieki sanāksmē Rīgā apspriež valsts ārpolitiskos uzdevumus

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 22. līdz 23. decembrim Rīgā uz ikgadējo sanāksmi Rīgā pulcēsies Latvijas vēstnieki, diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs un starptautiskajās organizācijās vadītāji. 22. decembrī sanāksmes atklāšanās dalībniekus uzrunās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Pārstāvniecību vadītāju sanāksmē plānots pārrunāt Latvijas ārpolitikas prioritātes, īpaši akcentējot gaidāmo Latvijas prezidentūru ES Padomē 2015. gada pirmajā pusē un svarīgākos tās pasākumus, tai skaitā Austrumu partnerības Rīgas samitu. Dalībnieki diskutēs par ārlietu dienesta un citu iesaistīto Latvijas institūciju lomu, īstenojot šo Latvijai pēdējo gadu atbildīgāko un nozīmīgāko notikumu. Nozaru aktuālos jautājumus saistībā ar prezidentūru vēstnieki pārrunās ar ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu, vides un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu, satiksmes ministru Anriju Matīsu, kā arī ar Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieci Līgu Kļaviņu. Tiks pārrunāta arī sadarbība ar medijiem, kultūras jautājumi un publiskās diplomātijas lomu gaidāmās Latvijas prezidentūras kontekstā.

Vēstniekiem plānota diskusija Saeimā un tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Muižnieci. Savukārt Melngalvja namā Latvijas vēstniekus uzrunās Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Latvijas vēstniekus Rīgā uzrunās arī ES Kaimiņpolitikas un paplašināšanās sarunu komisārs Johanness Hāns (Johannes Hahn) un Itālijas ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrs Paolo Džentiloni (Paolo Gentiloni).

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI