DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijā vizītē ieradīsies Kirgizstānas ārlietu ministrs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
17. - 18. decembrī oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Kirgizstānas Republikas ārlietu ministrs Erlans Abdildajevs (Erlan Abdyldaev). Centrālāzijas reģions ir izvirzīts par vienu no Latvijas ārpolitikas prioritātēm prezidentūrā Eiropas Savienības Padomē 2015. gada pirmajā pusē, un sadarbībai ar Kirgizstānu Latvija piešķir svarīgu uzmanību. Latvija ir interesēta ES klātbūtnes stiprināšanā reģionā un Centrālāzijas partneru ieinteresētības nostiprināšanā ciešākai sadarbībai. Vizītes laikā plānots pārrunāt jautājumus Latvijas prezidentūras kontekstā, kā arī divpusējo attiecību aktualitātes. Kā perspektīvas divpusējās sadarbības jomas uzskatāmas transporta, tranzīta, izglītības, kā arī lauksaimniecības nozares.

Tikšanās laikā Ārlietu ministrijā tiks parakstīta Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Kirgizstānas Republikas Ārlietu ministrijas sadarbības programma 2015. - 2017. gadam.

Vizītes ietvaros E. Abdildajevs tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Saeimas priekšsēdētājas vietnieku Gundaru Daudzi un Jūrmalas pilsētas Domes priekšsēdētāju Gati Truksni.

E. Rinkēvičs oficiālā vizītē Kirgizstānu apmeklēja šī gada 6. - 7. februārī.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI