DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Aicinām kafejnīcas un restorānus iesaistīties akcijā „Te mīl Tavu sirdi!”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un Veselības ministrija informatīvās kampaņas „Mīli savu sirdi!” ietvaros izsludina akciju kafejnīcām un restorāniem „Te mīl Tavu sirdi!”.

Šīs akcijas mērķis ir aicināt kafejnīcas un restorānus piedāvāt saviem apmeklētājiem sirdij veselīgu ēdienu un mudināt aizdomāties par to, ka mūsu sirds un asinsvadu veselība ir ļoti atkarīga tieši no uztura un pie visa nevaram vainot tikai iedzimtību un ģenētiku. Un pats galvenais – ar šo akciju vēlamies pierādīt, ka veselīgs un sirdij draudzīgs ēdiens ir garšīgs un to nav sarežģīti pagatavot, skaidro SPKC direktore Inga Šmate.

Akcijas norise plānota no 8. līdz 14.decembrim, kad kafejnīcas/restorāni, kas pieteiksies dalībai akcijā, savā ēdienkartē piedāvās vienu vai vairākus vienkāršus, bet sirds veselībai "draudzīgus" ēdienus. Tie var būt izvēlēti no pašreizējās ēdienkartes, taču var būt arī speciāli veidoti tieši akcijai. Galvenie ēdienam izvirzītie noteikumi: tā sastāvā esošie produkti satur ļoti maz vai nesatur nemaz dzīvnieku valsts taukus, hidrogenētus augu taukus, margarīnu, vājpiena pulveri, modificēto cieti un e-vielas, ēdienā ir minimāls cukura un sāls daudzums, tā pagatavošanas veids ir veselīgs un "sirdij draudzīgs" – tvaicēšana, sautēšana, vārīšana. Īpaši pozitīvi, ja sastāvdaļas ir termiski neapstrādātas, Latvijā audzētas.

Lai piedāvātu saviem klientiem sirdij veselīgu maltīti, līdz 4.decembrim aicinām sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus pieteikties akcijai "Te mīl Tavu sirdi!". Ēdināšanas uzņēmēji dalībai akcijā šobrīd tiek uzrunāti individuāli, bet plašāku informāciju par akciju iespējams uzzināt kampaņas "Mīli savu sirdi!" lapā draugiem.lv/sveiksunvesels.

Savukārt, ikviens interesents, kurš vēlēsies doties pie akcijas dalībniekiem un nobaudīt sirds veselībai vērtīgu maltīti, šo uzņēmu sarakstu, sākot no 8.decembra, varēs atrast lapā draugiem.lv/sveiksunvesels.

Par kampaņu "Mīli savu sirdi!"

Kampaņas "Mīli savu sirdi!" mērķi šogad vērsti divos virzienos - pievērst iedzīvotāju uzmanību sirds un asinsvadu slimību simptomiem un sirdij veselīgam uzturam. Kampaņas ietvaros izstrādāti informatīvie materiāli, tai skaitā par sirdij veselīgu uzturu, izgatavoti TV klipi, interneta baneri un vides reklāmas ar aicinājumu pievērst uzmanību infarkta un insulta simptomiem. Mērķauditorija tiek uzrunāta arī sociālajos tīklos un interneta vidē ar tiešraižu palīdzību. Plānota arī virkne pasākumu, kuros iedzīvotājiem par SAS simptomiem un sirdij veselīgu uzturu stāstīs vadošie kardiologi, uztura speciālisti, neirologi, ģimenes ārsti un citi nozares eksperti. Informatīvo kampaņu "Mīli savu sirdi!" organizē Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs, informācija par kampaņu pieejama: www.spkc.gov.lv, www.draugiem.lv/sveiksunvesels

Slimību profilakses un kontroles centrs
Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI