30. oktobrī, 2014
TĒMA: Valsts pārvalde

Ārlietu ministrs iepazīstina nevalstisko organizāciju pārstāvjus ar prezidentūras prioritātēm

30. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar nevalstisko organizāciju (NVO) un sociālo partneru pārstāvjiem. Ministrs informēja par aktuālajiem jautājumiem, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē 2015. gadā. Informatīvajā dialogā piedalījās to 94 nevalstisko organizāciju, ar kurām Ārlietu ministrijai un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātam ir parakstīti sadarbības protokoli pārstāvji. Uz tikšanos ar ministru bija ieradušies arī Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību asociācijas pārstāvji.

Ministrs iepazīstināja ar plānotajām Latvijas prezidentūras prioritātēm. E. Rinkēvičs norādīja, ka uzmanības centrā būs konkurētspējas un izaugsmes veicināšana, Eiropas digitālā potenciāla attīstīšana, kā arī ES lomas stiprināšana pasaules mērogā. Ministrs informēja par NVO iespējām iesaistīties prezidentūras sagatavošanā un norisē, uzsverot, ka Ārlietu ministrijas durvis joprojām atvērtas jauniem nevalstiskā sektora sadarbības priekšlikumiem. Sanāksmes dalībnieki arī interesējās par Latvijas potenciālajiem ieguvumiem no prezidentūras, Latvijas sabiedrības iespējām sekot tās norisei, kā arī par konkrētiem programmas saturiskajiem jautājumiem.

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa