DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ārlietu ministrs aicina Turciju turpināt ar integrāciju ES saistītās reformas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. oktobrī Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana (Recep Tayyip Erdoğan) oficiālās vizītes Latvijā ietvaros notika ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Turcijas ES lietu ministru un galveno sarunvedi Volkanu Bozkiru (Volkan Bozkır). E. Rinkēvičs apliecināja, ka Latvijai ir labs divpusējais dialogs ar Turciju un Latvija turpina atbalstīt tās integrāciju Eiropas Savienībā (ES). Jaunās Eiropas Komisijas darba uzsākšana, kas faktiski sakrīt ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sākumu, iezīmē jaunas iespējas arī ES un Turcijas attiecībās.

Ministri apsprieda Turcijas pievienošanās ES sarunu gaitu, kā arī diskutēja par pastāvošajiem šķēršļiem, kas ierobežo jaunu sarunu sadaļu atvēršanu. E. Rinkēvičs pauda bažas par spriedzi Turcijas un Kipras attiecībās, kā arī aicināja puses mazināt saspīlējumu. Kā pozitīvu momentu ES un Turcijas attiecībās E. Rinkēvičs atzīmēja ES un Turcijas readmisijas līguma stāšanos spēkā. Ministrs arī izteica cerību, ka veiksmīgi turpināsies ES un Turcijas vīzu liberalizācijas process.

V. Bozkirs iepazīstināja ar jauno Turcijas ES lietu stratēģiju, kura ietver gan politisko reformu procesu un sociāli ekonomisko dialogu, gan ES komunikācijas stratēģiju, kā arī pauda gatavību reformu turpināšanai Turcijā.

E. Rinkēvičs apliecināja, ka Latvija kā ES Padomē prezidējošā valsts turpinās strādāt ar ES paplašināšanās sarunām, cieši sadarbojoties ar procesā iesaistītajām ES institūcijām un dalībvalstīm.

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI