DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vēstnieks Aivars Groza iesniedz akreditācijas vēstules Indijas prezidentam Prānabam Mukherdžī

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
21. oktobrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Indijas Republikā Aivars Groza svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstules Indijas prezidentam Prānabam Mukherdžī (Pranab Mukherjee).

Indijas prezidents apsveica Aivaru Grozu kā pirmo Latvijas rezidējošo vēstnieku Indijā. Prezidents pārrunāja sadarbību ekonomikā, it īpaši IT un farmācijas nozarēs, kā arī akcentēja veiksmīgo divpusējo sadarbību starptautiskajās organizācijās. P. Mukherdžī Latvijas-Indijas attiecības novērtēja kā ļoti labas, apsveica vēstnieku ar veiksmīgo parlamenta vēlēšanu norisi un lūdza nodot sveicienus Latvijas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

Vēstnieks A. Groza uzsvēra to, ka atvērtā Latvijas vēstniecība Indijā ir pirmā Dienvidāzijas reģionā un tā strādās divpusējo attiecību aktivizēšanai, stiprināšanai un padziļināšanai. Kā svarīgas sadarbības jomas vēstnieks minēja ekonomisko sadarbību (biotehnoloģijas, IT, tranzīts un loģistika), kā arī sadarbību izglītības jomā. Vēstnieks aicināja atvērt Indijas reģionālo vēstniecību Rīgā. Lai veicinātu šīs sadarbības attīstību, Latvija ir rosinājusi slēgt divpusēju līgumu, kā arī organizēs ASEM (Asia-Europe Meeting) izglītības ministru sanāksmi Rīgā 2015. gadā.

A. Groza darba gaitas Ārlietu ministrijā uzsāka 1994. gadā. Diplomātiskās karjeras laikā ir bijis ministru prezidenta ārpolitikas padomnieks. 2000. gadā A. Groza tika iecelts par Latvijas vēstnieku Beļģijā un nerezidējošo vēstnieku Luksemburgā. No 2005. gada līdz 2009. gadam bijis vēstnieks Austrijā un nerezidējošais vēstnieks Slovākijā, Ungārijā, Slovēnijā, Šveicē un Lihtenšteinā. Laikā no 2009. gada līdz 2010. gadam ir bijis Valsts protokola vadītājs. No 2010. gada līdz 2014. gadam A. Groza vadīja Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, Krievijā. Vēstnieks ir studējis vēsturi Latvijas Universitātē.

Latvijas un Indijas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1991. gadā. Latvijas vēstniecība Indijā savu darbu ir uzsākusi 2014. gada 16. janvārī.

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI