NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
Aiga Nulle
LV portāls
08. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tava drošība
5
5

Ātra un garantēta peļņa vai zaudēta nauda – kā pārbaudīt?

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla infografika.

Paplašinoties dažādu pakalpojumu attālinātajai pieejamībai, vienlaikus attīstās arī krāpnieku aktivitātes, kuri sola neilgā laikā gūt ļoti lielu peļņu, pastāvot niecīgam riskam vai pat bez tā. Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 3. nodaļa (Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa) atkārtoti vērš uzmanību, ka realitātē tās ir ieguldījumu krāpšanas.

Samērā bieži interneta tīmeklī ir pamanāmas ziņas par finanšu līdzekļu ieguldījumu iespējām, piedāvājot veikt īpaši izdevīgus ieguldījumus akcijās, obligācijās, kriptovalūtā un citur. Rezultātā gaidītās peļņas vietā iedzīvotāji zaudē lielas naudas summas, tāpēc, pirms pieņemt lēmumu par finanšu līdzekļu ieguldīšanu, jāpārliecinās, vai minētais uzņēmums (uzņēmējdarbība) ir reģistrēts Latvijā, jānoskaidro tā darbības veids un cita veida informācija, kas liecina par uzņēmuma darbspēju.

Arī tad, ja pakalpojuma sniedzējs nav krāpnieks, bet vienkārši nav reģistrējis savu darbību Latvijā, domstarpību un nesaskaņu gadījumā klientam var rasties grūtības aizstāvēt savas intereses.

Tāpat ir nepieciešams pārbaudīt, vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci, jo tikai pie šādiem noguldījumu piesaistītājiem valsts aizsargā klientu. Informācija par licencētajiem ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK mājaslapas sadaļā “Tirgus dalībnieki”.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI