NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
21. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Drošība
7
7

Uzzini par atbalsta iespējām noziedzīgos nodarījumos cietušajiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Ik gadu 22. februārī tiek atzīmēta Eiropas diena noziegumos cietušajiem. Lai popularizētu esošās atbalsta iespējas noziedzīgos nodarījumos cietušajiem, Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” Eiropas dienā noziegumos cietušajiem jau otro gadu rīkos tiešsaistes semināru un ekspertu diskusiju.

Kā norāda Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes”, lai apzinātu cietušo intereses, vajadzības un ar to saistītās problēmas, kā arī veicinātu turpmāku noziegumos cietušo situācijas uzlabošanu un starpinstitūciju sadarbības uzlabošanu, Eiropas Savienības dalībvalstīs ik gadu 22. februārī tiek atzīmēta Eiropas diena noziegumos cietušajiem.

Latvijā otrdien, 22. februārī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 norisināsies tiešsaistes seminārs un ekspertu diskusija “Eiropas dienas noziegumos cietušajiem 2022. Pieejamais atbalsts, cietušā izaicinājumi un vajadzības ceļā uz tiesību aizstāvību un sociālo rehabilitāciju. Valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju loma ceļā uz pilnvērtīgu nozieguma seku novēršanu un preventīvo darbību”.

Atbilstoši semināra organizatoru norādītajam pasākuma mērķis ir informēt sabiedrību par atbalsta iespējām cietušajiem un veicināt starpinstitucionālo sadarbību palīdzības nodrošināšanai.

Pasākumā ir aicināti piedalīties valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuru ikdienas darba pienākumi ir tiešā veidā saistīti ar palīdzības sniegšanu noziegumos cietušajiem iedzīvotājiem.

Saskaņā ar publiski sniegto informāciju eksperti seminārā prezentēs savas darbības jomas sešos tematiskajos paneļos:

  • noziegumi internetā;
  • ekonomiskie noziegumi;
  • fiziskais kaitējums, atlīdzība, izlīgums;
  • vardarbība ģimenē;
  • vardarbība pret bērnu;
  • cilvēktiesības.

Zināms, ka semināru pārstāvēs lektori no Tieslietu ministrijas, Valsts policijas, Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja, CERT.LV, Ekonomisko lietu tiesas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Latvijas Republikas prokuratūras, Latvijas Republikas Satversmes tiesas, Juridiskās palīdzības administrācijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Valsts probācijas dienesta.

Lai reģistrētos dalībai šīgada tiešsaistes seminārā Zoom platformā, jāaizpilda reģistrācijas anketa.

Vienlaikus ikvienam interesentam būs iespēja vērot semināra tiešraidi arī biedrības “Skalbes” un Cietusajiem.lv Facebook lapā.

LV portāls atgādina, ka no 2016. gada noziedzīgajos nodarījumos cietušo un viņu tuvinieku psiholoģiskajam un informatīvajam atbalstam darbojas bezmaksas atbalsta tālrunis 116006.

Zvanot uz šo tālruni, katru dienu no plkst. 12.00 līdz 22.00 pēc atbalsta var vērsties noziedzīgā nodarījumā cietušie, cietušā tuvinieki, negadījuma aculiecinieki, kā arī noziegumā iesaistītās personas. Plašāka informācija apkopota interneta vietnē www.cietusajiem.lv.

Savukārt informāciju par valsts kompensāciju cietušajiem var meklēt Juridiskās palīdzības administrācijas tīmekļvietnē.

Tiešsaistes seminārs Eiropas dienas noziegumos cietušajiem 2022

UZZIŅAI

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI