NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
05. janvārī, 2010
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts aizsardzība
2
2

Igaunijas prezidents mudina atbalstīt un pateikties

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Igaunijas prezidents H.T. Ilvess: „Atbalsts un rūpes citam par citu cieši savijas ar vērtībām, kas palīdz saglabāt mūsu mājas, mūsu valsti.”

FOTO: Inga Kundziņa, A.F.I

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess Ziemassvētkos un Jaunajā gadā sveicis Afganistānā un Kosovā dienošos Igaunijas kareivjus un visu Igaunijas tautu.

Nosūtītajā Ziemassvētku un Jaunā gada apsveikumā NATO operācijās Afganistānā un Kosovā dienošajām Igaunijas bruņoto spēku vienībām Tomass Henriks Ilvess kareivjiem vēlēja mierīgus Ziemassvētkus un Jaunā gada sagaidīšanu, bet kareivju tuviniekiem - izpratni un pacietību.

„Jūs varat būt pārliecināti: Afganistānā un Kosovā dienošo Igaunijas bruņoto spēku aizmugure ir stipra, jo jums pieder visu mūsu atbalsts un uzmundrinošie vārdi. Jūs pārstāvat Igaunijas valsti visnedrošākās vietās, īpaši tie kareivji, kas nodrošina kārtību Helmandi provincē,” raksta prezidents. „Jums pieder mūsu cieņa, atzinība un atbalsts. Jūsu dienests tur, tālumā, padara Igaunijas drošību par aizsargājamāku un stiprāku. Kad 31. decembrī vai 1. janvārī mēs šeit, Igaunijā, viens otram teiksim „Priecīgu Jauno gadu!”, visi mēs domāsim arī par jums.”

"Ģimene un saites starp tuviem cilvēkiem ikvienam ir visaugstākā vērtība, kas ir svarīgāka pat par zināšanām, par spēju uzklausīt cilvēku un to pasargāt."

Ziemassvētku apsveikuma uzrunā Igaunijas tautai prezidents uzsvēra vienotības un savstarpējā atbalsta nozīmīgumu un mudināja atminēties un pateikties tiem cilvēkiem, kuru vairs nav mūsu starpā. „Ģimene un saites starp tuviem cilvēkiem ikvienam ir visaugstākā vērtība, kas ir svarīgāka pat par zināšanām, par spēju uzklausīt cilvēku un to pasargāt. Mūsu valstī šobrīd ir svarīga arī spēja pasniegt palīdzīgu roku. Igaunijā daudziem patlaban klājas grūti, daudzas ģimenes sāpīgi skāris bezdarbs un visapkārt ir cilvēki, kam nepieciešama palīdzīga roka. Tagadējais laiks mums visiem – kā saimniecību īpašniekiem, tā arī dažādām apvienībām un uzņēmumiem – paver iespēju vai pat uzliek par pienākumu rūpēties par tuvākajiem, par kaimiņiem un citiem sabiedrības locekļiem. Atbalsts un rūpes citam par citu cieši savijas ar vērtībām, kas palīdz saglabāt mūsu mājas, mūsu valsti.”

Prezidents ētikas normu uzturēšanu sabiedrībā nodēvējis par ceļa rādītāju, kas ļauj nenomaldīties.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI