E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4457
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Ceļš jāuztur mājas iedzīvotājiem

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. maijā, 2014
mairita.vanaga@inbox.lv

Labdien! Esmu Naudītes pagasta Dobeles novada iedzīvotāja. Dzīvoju daudzdzīvokļu māju kvartālā. Daudzdzīvokļu māju kvartālu apsaimniekošanu līdz šim veica Dobeles novada kapitālsabiedrība SIA "Dobeles namsaimnieks". Ar 2014.gadu mana māja (Ziedugravas 2) ir nolēmusi mainīt mājas apsaimniekotāju. Pie apsaimniekotāju maiņas radās problēma, ceļa servitūta uzturēšanas izdevumi. Teritorijas plānojumā norādīts ceļa servitūts - 1/2 no piebraucamā ceļa uz manu māju, uz kaimiņu mājām. Kam šis piebraucamais ceļš ir jāuztur kārtībā un jāsedz sniega tīrīšanas izdevumi?

A
atbild:
04. jūnijā, 2014

Sniega tīrīšanas izdevumus saistīt ar ceļa servitūtu nav pareizi. Katrai mājai ir piesaistīts funkcionālais zemesgabals, kas ir jāuztur kārtībā. Tikai šī ir situācija, ka uz funkcionālā zemesgabala, kā noprotams, atrodas koplietošanas ceļš, kam piešķirts ceļa servitūta statuss, lai šo teritorijas daļu likumīgi var lietot arī blakus māju iedzīvotāji.

Princips ir ļoti vienkāršs – ceļš ir jātīra, un, protams, tas prasa arī attiecīgus izdevumus. Ja ceļu nenotīrīs, neērtības būs gan pašiem mājas iedzīvotājiem, gan caurbraucējiem un viņi varbūt sāks braukt pa citu vietu, kur sniega mazāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas