E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31229
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
1
1

Atvaļinājuma izmantošana, ja darbinieks ir pedagogs un saimniecības vadītājs

J
jautā:
13. decembrī, 2023
Ilze

Labdien! Kā tiek piešķirts atvaļinājums, ja viens cilvēks strādā gan par pedagogu, kur atvaļinājuma laiks ir astoņas nedēļas, gan saimniecības vadītāju, kur atvaļinājuma laiks ir četras nedēļas?

A
atbild:
19. decembrī, 2023
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Klientu atbalsta nodaļas vadītāja

Saskaņā ar Darba likuma 149. panta pirmo daļu ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, kas nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.

Savukārt saskaņā ar Izglītības likuma 52. pantu pedagogam ir tiesības uz astoņas kalendārās nedēļas ilgu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanas un izmantošanas kārtību nosaka Darba likuma normas.

Situācijā, kad darbiniekam ir tiesības uz atšķirīga ilguma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, piemērojama Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 2. panta astotā daļa, kurā noteikts, ka darbiniekam tiek nodrošināta iespēja izmantot ilgāko atvaļinājumu, taču par ilgākā atvaļinājuma daļu izmaksā tikai to vidējo izpeļņu, kas nopelnīta amatā (darbā), kas dod tiesības uz ilgāku atvaļinājumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas