E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1593
Lasīšanai: 3 minūtes
6
4
6
4

Iesniegumus izskata Iesniegumu likumā noteiktajā termiņā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. novembrī, 2012
Mārīte Grebzde

Iesniegumu likumā ir noteikti termiņi, kādā iestāde sniedz atbildi uz privātpersonas iesniegumu. Jautājums: vai ir normatīvais akts, kas nosaka termiņu, kādā iestāde sniedz atbildi uz citas iestādes vai juridiskās personas iesniegumu. Piemēram, cik ilgā laikā ministrijai jāatbild uz skolas rakstīto iesniegumu? Paldies

A
atbild:
21. novembrī, 2012
Inta Šaboha
LV portāls

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska skaidro: „Iesniegumu likumā noteikts, ka iesniegums jāizskata saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas. Ja iestāde konstatē, ka iesnieguma izskatīšanai būs nepieciešams vairāk laika, tā par to informē attiecīgo personu.

 Ja iestāde konstatē, ka saņemtais iesniegums pilnībā vai kādā daļā nav šīs iestādes kompetencē, tā septiņu darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas par to informē iesniedzēju un pārsūta attiecīgajai iestādei, kuras kompetencē ir iesniegumā minētais jautājums. Turklāt iestāde, kas saņēmusi pārsūtīto iesniegumu, iesnieguma izskatīšanas termiņu skaita no dienas, kad tas ir saņemts iestādē. Piemēram, Valsts kanceleja 16.novembrī ir saņēmusi personas X iesniegumu, konstatē, ka iesniegums nav Valsts kancelejas kompetencē, tā iesniegumu 17.novembrī nosūta iestādei Y. Iestāde Y no Valsts kancelejas iesniegumu saņem 19.novembrī, līdz ar to no 19.novembra sāk skaitīt mēneša termiņu iesnieguma izskatīšanai iestādē Y.”

Jūsu minētajā piemērā Laine Kučinska norādīja, ka „saskaņā ar Iesniegumu likuma 5.panta trešo daļu iesnieguma maksimālais izskatīšanas termiņš iestādē ir mēnesis”.

No tā izriet, ka, lai gan nav atsevišķa normatīvā akta, kas nosaka termiņu, kādā iestāde sniedz atbildi uz citas iestādes jautājumu, tiek ievērots princips izskatīt Iesnieguma likumā noteiktajos termiņos (maksimālais izskatīšanas laiks mēnesis). Pie tam Valsts pārvaldes iekārtas likuma 54.pantā ir noteikts, ka iestādes sadarbojas, lai veiktu savas funkcijas un uzdevumus, un iestādes sadarbojoties nepieciešamo informāciju sniedz elektroniskā veidā, ja vien ārējā normatīvajā aktā nav noteikts citādi.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 214 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas