E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1169
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atlīdzība mācību praksē – pēc vienošanās

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. maijā, 2012
Daina Ērgle

Vai mācību prakses laikā praktikantam prakses devējs drīkst arī samaksāt? Kā to noformēt? Vai ir kādas minimālās robežas šai samaksai?

A
atbild:
31. maijā, 2012
Valsts darba inspekcija
Vilnis Virza, Darba tiesību nodaļas vadošais juriskonsults

Mācību prakses kārtību, to skaitā tos gadījumus, ja tiek vai netiek noteikta atlīdzība, reglamentē Ministru kabineta 2000.gada 15.augusta noteikumi Nr.276 “Mācību prakses organizēšanas kārtība”. Šo noteikumu 8.punkts nosaka, ka papildus trīspusējam līgumam prakses vieta un izglītības iestāde vai/un prakses vieta un praktikants var noslēgt divpusēju līgumu par savstarpējo norēķinu kārtību. Vēršam uzmanību, ka noteikumi neparedz atlīdzības apmēru, līdz ar to tās lielums nosakāms, pusēm vienojoties.

MK noteikumu 8.punkts: „Ja mācību prakse paredzēta citā prakses vietā, nevis profesionālās izglītības iestādē, pirms mācību prakses sākuma prakses vietas pārstāvis, profesionālās izglītības iestādes pārstāvis un praktikants noslēdz trīspusēju mācību prakses līgumu, kurā nosaka prakses vietas, profesionālās izglītības iestādes un praktikanta tiesības un pienākumus, mācību prakses ilgumu un līguma izbeigšanas nosacījumus. Papildus trīspusējam līgumam prakses vieta un izglītības iestāde vai/un prakses vieta un praktikants var noslēgt divpusēju līgumu par savstarpējo norēķinu kārtību.”

Papildu informācijai LV portāla skaidrojums:

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas