DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valdība piešķir finansējumu volejbola olimpiskās kvalifikācijas turnīra organizēšanai 

Publicitātes foto

Šodien, 23. aprīlī, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājuma Ministru kabinets lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu 2024. gada Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pludmales volejbola Nāciju kausa fināla – kontinentālās olimpiskās kvalifikācijas turnīra licences iegādi un turnīra organizatorisko izdevumu maksājumu daļai - 400 000 eiro apmērā. Turnīrs norisināsies no 2024. gada 13. līdz 16. jūnijam  un 4 dienu laikā kopā tiks organizētas 38 spēles Jūrmalā, Latvijā.  

Organizējot 2024. gada CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla – kontinentālās olimpiskās kvalifikācijas turnīru Latvijā, turnīrā piedalīsies 12 valstu komandas katrā dzimumā (kopā 24) no Eiropas. Katra komanda aizvadīs 2 līdz 5 spēles - atkarībā no spēļu rezultātiem. Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē uzvarētāji izcīnīs ceļazīmi uz 2024. gada Parīzes Olimpiskajām spēlēm. 

“Šī turnīra organizēšana Latvijā būs iedvesmojoša jaunajiem volejbolistiem, daļa no apmeklētāju vietām tikusi rezervēta tieši sporta skolu audzēkņiem. Plānots, ka pasākumu apmeklēt varētu 6-7 tūkstoši skatītāju,” uzsver izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. 

No valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirti 400 000 eiro Izglītības un zinātnes ministrijai, pārskaitīšanai Latvijas Volejbola federācijai. 

Tiek plānots, ka Latvijā ieradīsies līdz 300 dalībniekiem, tostarp spēlētāji un atbalsta personāls, kā arī vismaz 1000 atbalstītāji no visas Eiropas. Tas nesīs papildu ienākumus valsts budžetā un uzņēmējdarbībā, veicinās Latvijas atpazīstamību pasaulē, popularizēs mūsu zemi kā tūrisma un investīciju galamērķi un ilgtermiņā veicinās ekonomikas attīstību. Sacensības tiks translētas vairākos nozīmīgos Eiropas un pasaules sporta televīzijas kanālos un digitālajos medijos. 

Finansējuma piešķiršana, lai līdzfinansētu nacionālas nozīmes sporta sacensību organizēšanu, sekmē Latvijas ekonomikas attīstību (ēdināšanas, pārtikas un degvielas mazumtirdzniecības, kā arī viesnīcu un restorānu servisa u.c. jomas), tādējādi daļēji vai pilnībā kompensējot ar sacensību organizēšanu saistītos valsts izdevumus, ko apliecina arī vairāki pētījumi par šāda veida sporta sacensību organizēšanas ekonomiskajiem ieguvumiem un ietekmi uz valsts budžeta ieņēmumiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI