DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valsts robežsardzes koledžā viesojās jaunieši

Publicitātes foto

Piektdien, 19.aprīlī, Atvērto durvju dienā Valsts robežsardzes koledžā viesojās jaunieši, lai iepazītu mācību iestādi, kura sagatavo robežsargus dienestam uz valsts robežas.

Jaunieši apskatīja koledžu - mācību auditorijas, dienesta viesnīcu, bibliotēku, sporta centru un šautuvi, kā arī apmeklēja robežsardzes muzeju. Atvērto durvju dienas dalībnieki aplūkoja robežsardzes tehniku, speciālos un tehniskos līdzekļus, apskatīja ieročus un pielaikoja trauksmes grupas ekipējumu, kā arī vēroja kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumus.

Jaunieši noskaidroja, ka uzņemšana Valsts robežsardzes koledžā šogad notiks no 2024.gada 3.jūnija līdz 26.jūlijam un pieteikties mācībām var gan Valsts robežsardzes teritoriālajās pārvaldēs, gan elektroniski. Izzināja, ka atlases pārbaudījumu laikā būs jākārto angļu valodas tests, ja nav kārtots centralizētais eksāmens, pārrunu laikā tiks vērtēta izvēlētās profesijas izpratne, savukārt fiziskās sagatavotības pārbaudē būs jāveic ķermeņa augšdaļas pacelšana un nolaišana, pievilkšanās pie stieņa vai roku saliekšana un iztaisnošana balstā guļus, jāskrien 100 metru distance vai 10 x 10 metru atspole un kross.

Interesenti uzzināja, ka mācības Valsts robežsardzes koledžā ir bez maksas un kadeti mācību laikā saņem algu, dzīvo dienesta viesnīcā un ir apgādāti ar formas tērpu. Savukārt, pēc koledžas absolvēšanas tiek nodrošināti ar dienesta vietām Valsts robežsardzes teritoriālajās pārvaldēs.

Informācija par mācību iespējām Valsts robežsardzes koledžā atrodama mūsu tīmekļvietnē www.vrk.rs.gov.lv sadaļā „Uzņemšana”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI