DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Atjaunojot dabisko brauktuvi, uzlabota ugunsdrošība dabas liegumā “Aklais (Jūgu) purvs”

Publicitātes foto

Šopavasar AS “Latvijas valsts meži” (LVM) noslēgusi dabiskās brauktuves atjaunošanas darbus dabas liegumā  “Aklais (Jūgu) purvs” Aizkraukles novada Daudzeses pagastā. Atjaunotais ceļš gan ļaus atpūtniekiem ērtāk piekļūt dabas liegumā esošajai pastaigu takai, gan ugunsgrēka gadījumā nodrošinās ugunsdzēsēju transporta stabilu piekļuvi purvam.

Dabiskajā brauktuvē, kas ved uz Aklā purva taku, izveidotas četras transporta izmainīšanās vietas, divi stāvlaukumi kopumā piecu automašīnu novietošanai, kā arī nolīdzināta brauktuves virsma, ievērojami uzlabojot braukšanas apstākļus līdz pastaigu laipas sākumam. Kopumā ceļa uzturēšanai un papildu infrastruktūras izbūvei tika iztērēti 428 kubikmetri drupinātas grants.

“Iepriekš esošā 1,8 km garā dabiskā brauktuve “Božukova ceļš” bija fiziski nokalpojusi, pavasaros un rudeņos zemākās vietas applūda, veidojās bedres, rises un iesēdumi, līdz ar to braukšana pa to bija apgrūtinoša un pat bīstama. Purva ugunsgrēka gadījumā tā nenodrošinātu stabilu piekļuvi ugunsdzēsēju transportam. Pēc uzturēšanas darbu noslēguma mainīts arī brauktuves nosaukums – tagad tā ir “Aklā purva taka””, skaidro LVM Zemgales reģiona vecākais meža infrastruktūras speciālists Bruno Braže.

Tā kā brauktuve atrodas dabas liegumā, visi darbi tika veikti saskaņā ar Dabas aizsardzības pārvaldes nosacījumiem, piemēram, darbi nenotika putnu ligzdošanas laikā no 15. marta līdz 31. jūlijam.

akla purva taka

Dabas liegumā “Aklais (Jūgu) purvs” esošā purva platība ir 2003 hektāru. Šeit ikviens interesents var iepazīt purva ekosistēmu, izejot 2,65 km garo apļveida dabas taku, kas gar Ģirupi ved līdz Ģirupes ezeram.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI