DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

"Latvijas Vēstnesī": 29 personām piešķirti Latvijas valsts augstākie apbalvojumi 

Izmantotais attēls: Valsts prezidenta kanceleja.

Ordeņu kapituls paziņojis, kam piešķirti valsts augstākie apbalvojumi – Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts. Trīs jaunās Ordeņu kapitula publikācijas pieejamas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (vestnesis.lv) 15. aprīļa laidienā Nr.73.  

Ar augstākajiem valsts apbalvojumiem apbalvoti cilvēki, kuru godprātīgais profesionālais un sabiedriskais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība un patriotisms stiprina Latviju un ir valsts augstākās atzinības vērts un godināms.  

Tie ir tiesību sistēmas darbinieki, izglītības un kultūras darbinieki, uzņēmēji un arī aktīvi, nesavtīgi palīdzības sniedzēji Ukrainai, tās karavīriem, civiliedzīvotājiem un bēgļiem Latvijā. Tie ir cilvēki, kuri ilgstoši un pašaizliedzīgi rūpējas par mūsu Latvijas bērnu veselību un paliatīvo aprūpi. Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi, Valsts policijas amatpersonas, ugunsdzēsēji glābēji, valsts robežsargi, kuri stiprina mūsu valsts drošību un mūsu kopējās aizsardzības spējas un sargā valsts robežu.  

Valsts apbalvojumu saņēmēji 

Triju Zvaigžņu ordenis piešķirts 6 personām, Viestura ordenis – 9 personām un Atzinības krusts – 14 personām. Ordeņu kapitula paziņojumi "Latvijas Vēstnesī": 

2004. gada 24. martā tika izsludināts Valsts apbalvojumu likums, kas nosaka Latvijas valsts apbalvojumu dibināšanas, piešķiršanas un nēsāšanas kārtību.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI