DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Rīgas satiksme” uzsākusi darbu pie ātrās uzlādes punktu projektēšanas 

“Rīgas satiksme” un SIA “RECK” 21. martā parakstīja līgumu par elektroautobusu ātrās uzlādes punktu projektēšanu, lai īstenotu projektu "Emisiju samazināšana Rīgas valstspilsētā - elektroautobusu piegāde un elektrouzlādes punktu attīstība”. Būvprojekts tiks izstrādāts tuvāko 10 mēnešu laikā, kam līdz 2026. gada vidum sekos to izbūve, tādā veidā pilnveidojot elektroautobusu uzlādes sistēmu.  

“Rīgas satiksme” valdes loceklis Jānis Golubevs: “Ātrās uzlādes punktu izveide ļaus aptuveni 15 minūtēs būtiski papildināt elektroautobusu baterijas uzlādes līmeni, tādējādi būs iespējams paplašināt maršrutu skaitu, kuros kursē dabai draudzīgi un klientiem ērti transporta līdzekļi.” 

Lai būvprojekts tiktu izstrādāts precīzi, projektēšanas darbi tiks veikti būvniecības informācijas modelēšanas sistēmā. Būvniecības informācijas modelēšanas sistēmas izmantošana palīdz ietaupīt līdz pat 30% no būvniecības izmaksām, kā arī palīdz būvdarbus pabeigt termiņā. Būvniecības informācijas modelēšana (BIM) projekta izstrādē izmantota arī 7. tramvaja līnijas pagarinājuma izbūves projektā. 

Līgums ar SIA “RECK” par elektroautobusu uzlādes infrastruktūras būvprojektu izstrādi noslēgts pamatojoties uz iepirkuma “Būvniecības ieceres “Elektroautobusu uzlādes infrastruktūra, Rīgā” projektēšana un autoruzraudzība”” rezultātiem un tā cena ir EUR 237 621.   

Projekts "Emisiju samazināšana Rīgas valstspilsētā - elektroautobusu piegāde un elektrouzlādes punktu attīstība” paredz 7 ātrās uzlādes punktu izveidi, un uzlādes infrastruktūra trasnportmijas punktā Višķu un Latgales ielas krustojumā tiks izprojektēta un izbūvēta līguma tramvaja līnijas pagarinājuma un transportmijas punkta izbūves līguma ietvaros. Tāpat projekta ietvaros paredzēts iegādāties 17 jaunus  elektroautobusus, kuri nomainīs pašlaik izmantotos novecojušos aptuveni 20 gadus nokalpojušos autobusus.  

Darbi tiks īstenoti piesaistot Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda līdzfinansējumu. Kopējās plānotās projekta izmaksas ir 16.7 miljoni eiro, no tām ES līdzfinansējums paredzēts 14.3 miljoni eiro. 

Projekta mērķis ir mazināt emisijas Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā. 

Projekta īstenošanas rezultātā tiks uzlabota sabiedriskā transporta pievilcība un samazināta tā ietekme uz pilsētvidi, kā arī tiks veicināta pakāpeniska sabiedriskā transporta dekarbonizācija, sekmējot atteikšanos no fosilās degvielas. 

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos “twitter”, “facebook”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI