DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

LU aicina uz “Atvērto durvju nedēļu”

FOTO: Kristaps Lapiks

18. – 23. martā Latvijas Universitāte (LU) aicina uz “Atvērto durvju nedēļu”. Visas nedēļas laikā ikvienam interesentam būs iespēja gūt plašu ieskatu studiju dzīvē, iepazīt studiju vidi – Universitātes infrastruktūru, programmu specifiku un mācībspēkus, satikt esošos studentus, tā uzzinot noderīgu informāciju par studijām lielākajā universitātē Latvijā. 

“Atvērto durvju nedēļā” LU ēkās Rīgā un filiālēs visā Latvijā – Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā un Tukumā – viesos gaidīts ikviens interesents bez iepriekšējas pieteikšanās. 

  • 19. martā visas dienas garumā būs iespēja uzzināt par studiju iespējām dabas zinātnēs, kuras lielākoties “mīt” LU Akadēmiskā centra Dabas mājā Rīgā, Torņakalnā. Plkst. 10.00 apmeklētājus gaidīs studiju programmu “Bioloģija”, “Biotehnoloģija un bioinženierija” pārstāvji; plkst. 12.00 – “Ķīmija”, “Darba aizsardzība” un “Arodveselība un drošība”, bet plkst. 14.00 – “Ģeogrāfija”, “Ģeoloģija”, “Vides zinātne”, “Ģeoinformātika” un “Kultūrvides mantojuma izpēte un aizsardzība” iesaistītie. 

Plkst. 14.00 LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 varēs uzzināt par teoloģijas un reliģijpētniecības studijām. 

Savukārt ārpus Rīgas topošie studenti un viņu atbalstītāji plkst. 10.30 un 15.00 gaidīti LU Cēsu filiālē Lielajā Katrīnas ielā 2, Cēsīs, kur būs iespēja vairāk uzzināt par studiju programmām “Pirmsskolas skolotājs”, “Sporta treneris”, “Sākumizglītības skolotājs” un "Sociālais darbs". 

  • 20. martā plkst. 16.00 Raiņa bulvārī 19 durvis viesiem vērs juristi, ļaujot ielūkoties tiesību zinātņu un pirmstiesas izmeklēšanas studijās. Savukārt Imantas 7. līnijā 1 šajā laikā interesentus sagaidīs pedagogi un psihologi, rādot un stāstot par pirmsskolas skolotāja, sporta trenera, sākumizglītības skolotāja, skolotāja, mākslas, psiholoģijas, kā arī sporta, tehnoloģiju un sabiedrības veselības studijām. 

Aspazijas bulvārī 5 no plkst. 14.00 studēt gribētājus uzņems filozofijas, vēstures un arheoloģijas studiju pārstāvji. 

  • 21. martā LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā Torņakalnā no plkst. 15.00 interesentus gaidīs medicīnas un veselības aprūpes studiju programmu – “Ārstniecība”, “Farmācija”, “Māszinības”, “Radiogrāfija”, “Zobārstniecība” – pārstāvji. 

Savukārt Raiņa bulvārī 19 plkst. 14.30 ciemos aicina datoru pārzinātāji, lai iepazīstinātu ar “Datorzinātņu” un “Programmēšanas un datortīklu administrēšanas” studiju programmām. 

Tāpat šajā dienā būs iespējams gūt plašu ieskatu sociālajās zinātnēs. Rīgā, Aspazijas bulvārī 5, varēs uzzināt par studiju programmām “Biznesa vadība”, “E-biznesa vadība”, “Ekonomika”, “Finanšu menedžments”, “Grāmatvedība, analīze un audits”, “Industriālā inženierija un vadība” un “Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija”.   

LU Tukuma filiālē (Pils ielā 14, Tukumā) no plkst. 10.00 būs iespēja uzzināt par “Pirmsskolas skolotāja”, “Sporta trenera” un “Sākumizglītības skolotāja” programmām, bet Kuldīgā, Kalna ielā 19, no plkst. 12.00 aicināti visi, kas vēlas uzzināt ne vien par pedagoģijas nozares, bet arī par sporta treneru studijām filiālē. 

  • 22. martā Rīgā, Zinātņu mājā, no plkst. 13.00 līdz 15.30 būs iespēja uzzināt par matemātikas un matemātikas statistiķa studijām, tāpat arī par fiziku un optometriju. Savukārt no plkst. 15.00 interesenti aicināti apmeklēt Visvalža ielu 4a, kur varēs uzzināt par “Anglistikas. Eiropas valodu un biznesa studijām”, “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijām”, “Āzijas studijām”, ”Latvistikas”,  ”Filoloģijas” studijām. 

Lauvas ielā 4 no plkst. 17.00 gaidīti tie, kas vēlas vairāk uzzināt par studiju iespējām “Informācijas pārvaldības”, “Komunikācijas zinātnes”, “Politikas zinātnes”, “Socioloģijas”, “Sociālā darba” un “Kultūras un sociālās antropoloģijas” programmās. 

LU filiālē Tukumā no plkst. 10.00 varēs uzzināt par studiju programmām “Pirmsskolas skolotājs”, “Sporta treneris” un “Sākumizglītības skolotājs”, bet filiālē Bauskā, Rīgas ielā 8, no plkst. 12.00 – par “Pirmsskolas skolotāja”, “Sākumizglītības skolotāja” un "Sociālā darba" studiju programmām. 

  • 23. martā, noslēdzošajā pasākuma dienā, plkst. 9.00 Jēkabpils filiāle (Rīgas ielā 210A, Jēkabpilī) aicina uzzināt par “Pirmsskolas skolotāja” un “Sākumizglītības skolotāja” programmām, bet  Madonas filiāle (Valdemāra bulvārī 6, Madonā) no plkst. 12.00 aicina ieskatīties “Pirmsskolas skolotāja”, “Sporta trenera” un “Sākumizglītības skolotāja” programmu specifikā. 

Plašāka LU “Atvērto durvju nedēļas” programma pieejama LU.lv.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI