DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Klimata un enerģētikas ministrs K. Melnis tiksies ar LDDK un LTRK pārstāvjiem 

Šā gada 29. februārī klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis aizvadīs tikšanos ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvjiem. Tikšanās mērķis ir sniegt informāciju LDDK un  LTRK pārstāvjiem par neto norēķinu sistēmu, kā arī plānots aizvadīt diskusiju par Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) darbu pie enerģētikas stratēģijas izstrādes.  

Klimata un enerģētikas ministrs K. Melnis: “Uzklausot daudzus uzņēmējus par noslēgtajiem līgumiem – par salīdzinoši augstām fiksētajām elektrības cenām – mēs radām risinājumu, kā uzņēmumiem sniegt iespēju samazināt elektrības rēķinus. KEM aktīvi izstrādāja nepieciešamos likuma grozījumus un Saeima tos atbalstīja, radot elektroenerģijas neto norēķinu sistēmu, kuras ietvaros uzņēmēji var kļūt par aktīvajiem lietotājiem. Tādēļ esam aicinājuši Latvijas uzņēmēju lielākos NVO pārstāvjus – lai sniegtu ieskatu aktualitātēs un sniegtu atbildes uz jautājumiem, lai nevalstisko organizāciju pārstāvji varētu secīgi sniegt plašāku informāciju saviem biedriem. Ne mazāk būtiski ir saņemt arī atgriezenisko saiti – NVO viedokli un redzējumu par neto norēķinu sistēmu, lai, raugoties nākotnē, mēs skaidri redzētu tālāko attīstības ceļa aspektus nozarei, kas veidoti, iespējami plaši iesaistot NVO pārstāvjus.” 

Tikšanās laikā plānots diskutēt par šā gada 6. februārī Ministru kabinetā apstiprinātajiem grozījumiem MK noteikumos “Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumi”, kas nosaka, ka no š.g. 1. gada maija Latvijā sāks darboties jauna sistēma – neto norēķinu sistēma, ko varēs izmantot arī uzņēmumi. Tā ir iespēja uzņēmumiem ražot atjaunīgo elektroenerģiju pašpatēriņam no atjaunojamajiem resursiem, piemēram, uzstādot saules paneļus un pārpalikumu nododot elektroenerģijas tirgotājam. 

Tikšanās darba kārtībā iekļauta arī diskusija par KEM izstrādāto Latvijas enerģētikas stratēģiju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI