DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Norisināsies konference par informācijas tehnoloģiju izmantošanu mežu apsaimniekošanā

Lai sekmētu zināšanu un pieredzes apmaiņu starp informācijas tehnoloģiju un meža nozares ekspertiem, 8. decembrī no plkst. 9.30 Valmieras novada Kocēnos norisināsies konference “Share IT”.

Pasākumā varēs uzzināt vairāk par aktuālajiem pētījumiem mežsaimniecības jomā, digitalizācijas rīkiem mežsaimniecības procesu pilnveidošanai, būs meistarklases praktisko iemaņu apgūšanā un pilnveidē, kā arī diskusijas.

Interesentiem būs iespēja piedalīties vairāk nekā desmit ekspertu stāstījumos un lekcijās virzienos: “Risinājumi” vai “Pieredze”. Tajās varēs uzzināt par tādām tēmām kā “Mežsaimniecības nākotne un digitalizācijas nozīme”, “Digitālie risinājumi meža nozarei”, “Digitalizācija kokmateriālu plūsmas atbalstam”, “Droni un to šī brīža pielietojums mežsaimniecībā”, “Zaru kaudžu uzmērīšana, izmantojot fotogrammetriju”,”Mobilā lietotne “Mednis” mežsaimniekiem” u.c..

Konferenci papildinās trīs meistarklases: “QGIS – bezmaksas programma ģeotelpisko datu pārvaldībai”(Kristīne Brūne, “SunGIS”), “Dronu praktiskā izmantošana mežsaimniecībā” (Juris Zariņš, SIA "Rīgas meži"), “Digitalizācijas Mini Kickstart” (Aleksandrs Ļubinskis, Cēsu Digitālais centrs).

Konferencē aicināti gan uzņēmēji, gan nozarēs strādājošie eksperti, mežu īpašnieki, kā arī studenti, mācībspēki un citi interesenti.

Piedalīšanās konferencē ir bez maksas. Bet, lai plānotu pasākuma norisi, aicinām interesentus pieteikties iepriekš šeit: https://ej.uz/8_12_2023_ShareIT

Pasākumu organizē Vidzemes Augstskola, Vidzemes Augstskolas fonds, Cēsu digitālais centrs, uzņēmumi “SunGIS” un “Meža Birža”, Valmieras Attīstības aģentūra. Atbalsta: Meža attīstības fonds.

Konference “Share IT” tiek rīkota kopš 2018. gada, lai Vidzemes reģionā veicinātu zināšanu un pieredzes pārnesi informācijas tehnoloģiju jomā un sekmētu kvalitatīvu diskusiju par aktuālajiem jautājumiem.

Vairāk informācijas par konferenci lasāma https://www.shareit.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI