DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

A. Krauze apmeklē bioloģisko lauksaimnieku kooperatīvu “Jurgensburg Agro”

Piektdien, 10.novembrī, bioloģisko lauksaimnieku kooperatīvā “Jurgensburg Agro” viesojas zemkopības ministrs Armands Krauze, kur plāno pārrunāt ne tikai jautājumus, kas saistīti ar augkopību, bet arī risināmām problēmām citās nozarēs.

Bioloģisko lauksaimnieku kooperatīvajā sabiedrībā “Jurgensburg Agro” ir apvienojušies nozares profesionāļi – zemnieki, produkcijas pārstrādātāji un pārtikas jomas speciālisti ar starptautisku pieredzi.

Tikšanās laikā ar zemkopības ministru A.Krauzi kooperatīva vadītāji plāno pārrunāt vairākus jautājumus. Kā norāda kooperatīva vadība, nepieciešamas izmaiņas Kopējā  lauksaimniecības plānā, paredzot kooperatīviem iespēju attīstīt savu pārstrādi, ar atbalsta intensitāti līdz pat 70%, kā arī  paredzot iespēju iegādāties lietotus aktīvus, atjaunojot ražotnes. Tāpat ir jāparedz atbalsts straujākai kooperācijas attīstības veicināšanai – atbalstu apvienošanās gadījumos, apgrozāmo līdzekļu piesaistei, investīcijām attīstības infrastruktūrā – IT risinājumos, kooperatīva profesionālas vadības algošanai.

Papildus minētajiem jautājumiem, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas pārstāvji aktualizēs jautājumu par atbalsta nepieciešamību arī kooperācijai meža nozarē, sniedzot iespēju iegādāties meža kopšanas tehniku, kas sekmētu mežu ražību un attiecīgi CO2 piesaisti, kā arī akcentēs nozaru darbības programmas un kopējos mērķus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI