DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Neparasti par Latviju – sociālajos tīklos plaši pasaulē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ciemos ieradies projekta “The Social Traveler” idejas autors un īstenotājs, kas neparastā veidā atklās mūsu valsti.

Bjorna Troka (Bjorn Troch) projekts "The Social Traveler" radies 2010. gadā, izaugot no trim šā beļģu jaunekļa interesēm vai pat kaislībām. Proti, viņu  dzīvē visvairāk saista cilvēki, ceļojumi un sociālie tīkli. Visus šos trīs lielumus saliekot kopā, ir iznācis tā, ka Bjorns ceļo pa pasauli, tver iespaidus, iegūst draugus, iesaista viņus savās ceļotāja gaitās un par iepazīto, uzzināto, satikto un pieredzēto viņš stāsta dažādos sociālajos tīklos (FB, Instagram, Twitter, Google + un, it īpaši, savā thesocialtraveler.net.

Tomēr Bjorns Troks nav tipisks blogeris jeb emuārists, kādu pēdējā laikā ir saradies visai daudz. Beļģu ceļotāja īpatnība ir tā, ka visu nepieciešamo informāciju viņš iegūst vai nu sociālajos tīklos, vai nu aci pret aci tiekoties ar apceļojamās valsts iedzīvotājiem. Viņš neizmanto ne ceļvežus, ne tīmekļa  vareno palīgu "Google".

Beļģis iet netradicionālu svešās zemes iepazīšanas ceļu, braucienu laikā paveikdams īpaši viņam sagādātus uzdevumus. Par tiem viņš iepriekš neko nezina, līdz viesnīcā, raugi, te tie ir.

Bjornu Troku iepazīt Latviju ir uzaicinājis LIAA Tūrisma departaments sadarbībā ar lidsabiedrību "airBaltic" un Siguldas attīstības aģentūru.

Beļģu ceļotājs Latvijā būs no 5. līdz 11. jūlijam, visā pilnībā ļaujoties paša izdomātās, aizraujošās spēles noteikumiem. Proti, no rīta viņš saņems jaunu (negaidītu) uzdevumu, ko būs sagatavojuši vizītes organizatori vai FB lapā "If you like Latvia latvia likes you" iesūtījuši viņa sekotāji Latvijā. Un tad, izmantojot vienīgi sociālo tīklu iespējas un nejaušas tikšanās ielās, Bjorns centīsies uzdevumu izpildīt. Kā viņam tas izdosies, redzēsim paši savām acīm, jo visas viņa gaitas atspoguļosies sociālajos tīklos. Mirkļbirka - #RigaChallenge.

Ieradies Rīgā šodien, 5. jūlijā, un nolicis mugursomu viesnīcā "Ibis Riga Centre Hotel", Bjorns Troks šodien jau veiks pirmo uzdevumu. Proti, "airBaltic Training" centrā stimulatorā vadīs lidmašīnu.

"Boings ir stabila lidmašīna, kuru nosēdināt nebūs grūti," smaida beļģis, kaut gan nekad mūžā, protams, viņš neko tādu nav darījis.

Bjorns Troks nāk no mazas beļģu pilsētiņas, kur esot piedzimusi slavenā beļģu šokolāde. Kopš viņš sevi atceras, vienmēr Bjornu interesējuši cilvēki. Vairākus gadus strādājis par sarīkojumu organizatoru, viņš īsti sevi esot atradis kopā ar projektu "The Social Traveler". 

Līdzīgā veidā kā šobrīd Latvijā beļģis ir ceļojis jau vairākkārt, pa Kanādu, Spāniju un citām vietām. Un, citstarp, tālu ziemeļos, Jukonā, saticis kādu latvieti – populāro emuāristi Zani Eniņu.

Neparastajam beļģu jauneklim sociālajos tīklos ir tūkstošiem sekotāju. Nākamajās dienās viņi daudz interesanta uzzinās arī par mums.

Šodien, 5. jūlijā, sociālajā tīklā Facebook. com mūsu valsts profilā ir dota iespēja ikvienam no mums ieteikt savu uzdevumu, kas būtu jāveic Bjornam Trokam. Ieteikumus gaidīs līdz pusnaktij. Sīkāk par to sk. https://goo.gl/ZSnDXy

https://goo.gl/ZSnDXyhttps://goo.gl/ZSnDXyhttps://goo.gl/ZSnDXy  

Inta Briede, vecākā eksperte
Tūrisma produktu attīstības nodaļa
Tūrisma departaments
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI